Foto: Valsts policija
Likumsargi trešdien Jūrmalā, Slokas dzelzceļa stacijas rajonā aizturējuši divus narkomānus un vēlāk pilsētā aizturētas divas narkodīleres, informē Valts policija.

Pirms dažām dienām Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija no iedzīvotājiem par iespējamām narkotisko vielu realizācijas un glabāšanas vietām Slokā.


Reaģējot uz informāciju, 1.novembrī, ap pulksten 12, veicot teritorijas apskati, policisti dzelzceļa stacijas rajonā aizturēja divus vīriešus, kuri tobrīd, iespējams, atradās narkotisko vielu ietekmē. Pārmeklējot abas personas, pie viena no vīriešiem atrasti trīs vīstokļi, bet pie otra astoņi vīstokļi ar nezināmas izcelsmes baltu pulverveida vielu. Tika nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu izņemtās vielas sastāvu un svaru.

Tāpat tās dienas laikā Jūrmalas iecirkņa policisti aizturējuši divas sievietes. Viņas pārmeklējot, pie vienas no sievietēm tika atrasti pieci vīstokļi ar nezināmas izcelsmes pulverveida vielu. Arī šajā gadījumā tika nozīmēta ekspertīze, kuru veicot tiks noskaidrots izņemtās vielas sastāvs.

Likumsargi par šiem noziegumiem aizturējuši 1980., 1988. gadā dzimušos vīriešus un 1970., 1974. gadā dzimušas sievietes. Visas personas, izņemot 1974. gadā dzimušo sievieti, iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem.

Pirmajā gadījumā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt otrajā gadījumā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētās personas atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!