Foto: LETA

Naktī uz trešdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz izsaukumu Imantas 2.līnijā Rīgā, kur trīsstāvu mājā ar atklātu liesmu dega augšējā stāva dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā. No degošās ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies desmit cilvēki, bet viens tika izglābts, izmantojot autokāpnes. Degošajā dzīvoklī tika atrasts viens bojāgājušais, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Savukārt pulksten 23.59 saņemts izsaukums Viršu ielā Rīgā, kur deviņstāvu mājas trešā stāva dzīvoklī uz plīts bija dedzi ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. Liesmas bija apdzēstas pirms VUGD ierašanās. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 00.14 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Toties pulksten 20.46 VUGD saņēma izsaukumu Ogresgalā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja ar piebūvētu šķūni 90 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Pulksten 23.19 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 11.25 saņemts izsaukums Jūrkalnes ielā Rīgā, kur dega vienstāva noliktava un vieglā automašīna 112 kvadrātmetru platībā. Pulksten 13.25 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 15.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Viestura dārzu Rīgā, kur uz dīķa ledus atradās divi bērni. Glābšana šoreiz nebija nepieciešama, – ar bērniem tika veiktas pārrunas par bīstamību atrasties uz ūdenstilpju ledus. VUGD aicina vecākus: atgādiniet bērniem, ka ūdenstilpju ledus nav piemērota vieta brīvā laika pavadīšanai! Pārrunājiet arī citus drošības jautājumus!

Vakar Liepājā no kanāla tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, VUGD saņēma 70 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 16 bija kūlas ugunsgrēki, 23 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!