Foto: Valsts policija
Pagājušajā nedēļā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rīgā, Mūkusalas ielā, tika nozagtas vairākas vērtīgas grāmatas. Aizdomās par noziedzīgo nodarījumu tiek meklēts attēlā redzamais vīrietis, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Nozagtas ir 1829. gadā izdota Aleksandra Puškina grāmata "Poltava" (oriģinālrakstībā – "Полтава"), 1913. gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata "Protestēsim" ("Возропщем") un nezināmā gadā izdota Alekseja Kručjoniha grāmata "Uzvara par sauli" ("Побѣда над Солнцем"). Policijā atzīmēja, ka Puškina grāmatas vērtība Krievijas tirgū varētu būt ap 100 000 eiro.

VP rīcībā esošā informācija liecina, ka ar noziegumu, iespējams, saistīts attēlā redzamais vīrietis. Pēc Puškina grāmatas zādzības, kas tika izdarīta 23. aprīlī, vīrietis, iespējams, ar sabiedrisko transportu ap pulksten 11.45 devās virzienā uz Vecrīgu.

Likumsargi aicina aplūkot attēlā redzamo vīrieti un atsaukties ikvienu, kurš viņu atpazīst vai zina viņa iespējamo atrašanās vietu. Tāpat atsaukties aicināti iedzīvotāji, kuriem ir informācija par konkrēto grāmatu atrašanās vietu, tostarp, ja tās redzētas pārdošanā. Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 25321551 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!