Foto: DELFI

Valsts policija (VP) kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi krimināllietu, kurā trīs vīrieši tiek turēti aizdomās par bruņotas laupīšanas izdarīšanu šī gada 3. janvārī Ogres novada Rembatē, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Jau vēstīts, ka Rembatē notikusi laupīšana, kuras brīdī mājas saimnieks ticis sasiets.

Policijā atgādināja, ka šī gada 3. janvāra naktī Ogres novadā, Rembatē, tika izdarīta bruņota laupīšana. Kādā lauku viensētā bija ieradies vīrietis un mājas saimniekam sākotnēji piedāvājis uzpirkt dažāda veida senlietas, taču saņemot atteikumu, bija devies prom. Vēlāk, ap pusnakti, šis vīrietis jau kopā ar vēl diviem vīriešiem bija ieradies atkārtoti un, izsitot loga rūti, trijotne iekļuvusi mājoklī. Pēcāk vīrieši piedraudējuši mājas saimniekam ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, kā arī nodarījuši viņam miesas bojājumus un nolaupījuši dažādus priekšmetus, tostarp, senlietas, televizoru, gleznas un citus priekšmetus.

Sākotnēji VP RRP Ogres iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, un ja tā izdarīta, iekļūstot telpā.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, policisti noskaidroja iespējamās vainīgās personas, kuras saistītas ar izdarīto noziegumu Rembatē. Šī gada 5. janvārī, ap pulksten 21 Valmieras novadā likumsargi aizturēja 1998. un 2002. gadā dzimušus vīriešus. Savukārt 6. janvārī, ap pulksten 3, Rīgā, Bolderājas mikrorajonā tika aizturēta trešā noziedzīgā nodarījumā iesaistītā persona – 1962. gadā dzimis vīrietis. Tālākā pirmstiesas izmeklēšanā gaitā likumsargi noskaidroja nolaupīto mantu atrašanās un realizācijas vietas, kurās, veicot procesuālās darbības, tika izņemtas.

Visi aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem. Šā gada 7. janvārī tiesa viņiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!