Ceturtdien neilgi pirms diviem naktī Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma zvanu no kāda iereibuša vīrieša, kurš, kad policija ieradās, nolauza likumsargu automašīnai spoguli un centās aizbēgt ar nomas elektroskrejriteni, portālu "Delfi" informēja policijā.

Vīrietis policistiem skaidroja, ka, ejot pa ielu centra apkaimē, viņam no daudzdzīvokļu mājas trešā stāva met ar akmeņiem. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā policijas ekipāža.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi sastapa izsaucēju, kurš atkārtoti skaidroja situāciju.

Apsekojot daudzdzīvokļa mājas pagalmu, policisti sadzirdēja blīkšķi un mirkli vēlāk pamanīja, ka izsaucējs skrien prom no notikuma vietas.

Pieejot pie policijas mašīnas, likumsargi konstatēja, ka tai ir nolauzts sānu spogulis vadītāja pusē.

Policisti iekāpa mašīnā un ātri vien panāca bēgošo pārkāpēju, kurš tajā brīdī mēģināja nolīgt elektroskrejriteni. Pielietojot fizisku spēku un roku dzelžus, 34 gadus vecais vīrietis tika aizturēts.

Pārkāpējs atzina savu vainu, ka apzināti nolauzis spoguli, taču izdarītā pārkāpuma motīvu paskaidrot nevarēja. Policijas publicētajā video redzams, ka vīrietis likumsargiem lūdzas, lai viņi "neko neteiktu sievai", kā arī cenšas pierunāt mundierī tērptos vīrus ļaut viņam dzīvoklī paņemt "apenes".

Ņemot vērā notikuma apstākļus, vīrietis tika nogādāts Valsts policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Par svešas mantas tīšu bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!