Foto: Kadrs no video
Svētdien Jelgavā 15 gadus veca meitene piekāva divpadsmitgadnieci, sperot ar kāju pa seju. Ar draugu uzfilmēto video pēc tam palielījās klasesbiedriem, tas nonāca arī pie piekautās meitenes mammas un kļuva publisks. Video redzamās kaušanās prasmes pamanījuši arī profesionāli bokseri. Kas ir iemesls meitenes agresijai, un kā ar to tikt galā?

Maija (vārds mainīts) ir Jelgavas Amatu vidusskolas skolniece. Skolas direktore Edīte Bišere 8. klases audzēkni raksturo kā problemātisku bērnu, kuram stipri paslīdējusi kāja. "Maijas raksturojums nav tas labākais. Viņa dzīvo ar mammu, un mamma netiek galā. Meita iet pašplūsmā. Viņa grib būt vadone, grib sevi pierādīt un piesaista kompāniju, kura nedara tās labākās lietas," saka direktore. Bišere notikušo raksturo kā prātam neaptveramu un uzsver, ka skola jau kopš pagājušā gada darījusi visu iespējamo, lai meitenei palīdzētu, – skolā ir psihologu komanda, strādā arī sociālie dienesti. "Bet viņa negrib ņemt pretī," secina direktore.

Pagājušajā mācību gadā Maija kavējusi mācības – nebija ieradusies uz 300 mācību stundām. Bijušas vairākas dienas, kad klaiņojusi un pat mamma nav varējusi pateikt, kur ir viņas atvase. Arī pēdējās dienas 15 gadus vecā meitene skolā nav bijusi, un direktore neizslēdz, ka Maija klaiņo. "Domāju, ka viņa ir ļoti uztraukusies," saka Bišere, uzsverot, ka visu iespējamo darījusi arī klases audzinātāja, kas regulāri komunicē ar meitenes mammu. Piektdien tika veiktas pārrunas gan ar pāridarītāju, gan viņas mammu. Un skaidrots, vai meitene apguvusi cīņas māku.

Skolu patlaban neapmeklē arī Emīlija (vārds mainīts), kuru piekāva. Emīlija ir paraugbērns. Viņai patīk darīt lietas, kas prasa pacietību un koncentrēšanos, – šūt, krāsot mandalas, labot saplēstas lietas, darīt to, kam citiem nepietiek pacietības. Viņa neesot ne sitēja, ne uzbrucēja. "Visi, kas viņu pazīst, ir šokā par notikušo," saka meitenes

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!