Pēc pasaulē notikušajiem gadījumiem, kad sniega dēļ iebrukuši lielu ēku kompleksu jumti, Rīgā radušās bažas par plakano jumtu drošību. Eksperti apliecina, ka šādas bažas ir nepamatotas, informē “Neatkarīgā”.
Nesen ekspluatācijā nodotās “Arēna Rīga” jumts var izturēt 100 tonnu lielu smagumu, tāpēc par jumta drošību nav jāuztraucas, laikrakstam pastāstījusi “Arēna Rīga” sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Kustova. Ēkas jumts tiekot regulāri apsekots un tiek gādāts par sniega tīrīšanu. “Arēnai Rīga” ir mīkstais jumta segums, tāpēc sniega novākšanai neizmanto speciālas kausēšanas iekārtas, bet gan cilvēku roku darbu. Ja jumtu netīra regulāri, tajā var rasties sūces. “Arēna Rīga” jumta tīrīšanu veic uzkopšanas kompānija “Sol Latvija”.

“Neatkarīgā” apkopojusi informāciju, ka ”Linstow Center Management” (LCM) tirdzniecības centros “Alfa”, “Origo”, “Dole”, “Mols” un “Minska” visi jumti ir apgādāti ar sniega kausēšanas iekārtām, kuras darbojas automātiskā režīmā pēc noteiktas programmas. Plakano jumtu konstrukcijas veidotas, rēķinoties ar vietējiem laika apstākļiem, arī ar ievērojamu sniega biezumu ziemā.

"Iepriekšējos gados, kad bija vērojami sniegputeņi, problēmas neradās, jo jumtus pastāvīgi uzrauga un nepieciešamības gadījumā tīra arī nakts laikā. Konstrukcijām ir ieplānotas arī slodzes rezerves īpaši nelabvēlīgiem laika apstākļiem," laikrakstam pastāstījusi tirdzniecības centru komercdirektore Evija Majevska.

Nesen pasaulē satraukumu radīja vairākas traģēdijas, kad sniega segas dēļ iebruka lielu ēku jumti. Nopietnākā bija Polijā, kur februāra sākumā, sabrūkot izstāžu halles jumtam, bojā gāja 65, bet ievainoti 170 cilvēki. Pēdējais jumta iebrukums bijis šorīt Maskavā, kur bojā gājuši vismaz 13 cilvēki.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !