Šī gada pirmajā ceturksnī Lielbritānijā reģistrēts lielākais izbraucēju skaits no Latvijas
kopš 2002. gada Šis ir lielākais pieaugums, kopš tiek apkopoti dati, liecina grāmatas "EU Labor Markets after Post-Enlargement Migration" dati, ziņo "dienas Bizness".

Grāmatas līdzautors, Latvijas Universitātes profesors Mihails Hazans prognozē, ka otrajā ceturksnī izbraukušo skaits būs vēl lielāks.

Šī gada sākumā Latvijas iedzīvotājiem piešķirti 4,4 tūkstoši Lielbritānijas sociālās apdrošināšanas numuru, kas ir lielākais līdzšinējais skaits, salīdzinot pa ceturkšņiem.

Šī gada astoņos mēnešos Īrijā reģistrēti 2,5 tūkstoši izbraucēju no Latvijas, kas ir tikpat daudz, cik 2008. gadā kopumā, informējis Hazans.

Šogad pieaudzis arī to Latvijas iedzīvotāju skaits, kurus darba devēji nosūtījuši strādāt
ārzemēs, it īpaši Ziemeļvalstīs un Vācijā. Šī gada pirmajā pusgadā ārzemēs strādājuši 2,8 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, 2008. gadā — 2,7 tūkstoši.

Profesors atzīmējis, ka salīdzinoši vairāk izbrauc cilvēki ar augstāku izglītības līmeni, kā arī vairāk izbrauc uz pastāvīgu, nevis pagaidu dzīvi un darbu ārzemēs. Vairāk nekā puse no cilvēkiem, kuri aizbrauca strādāt ārzemēs iepriekšējos gados, pēc viena gada darba ir atgriezušies Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!