Foto: AFI

Uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsludināto konkursu par ātrās palīdzības mašīnu šoferu nodrošināšanu Rīgas reģionam pieteikušies vairāk nekā 300 cilvēku, trešdien Veselības ministrijas (VM) rīkotajā preses konferencē mediju pārstāvjiem teica dienesta vadītājs Armands Ploriņš.

Viņš norādīja, ka tas ir vairāk, nekā dienestam nepieciešams, lai nodrošinātu visas 76 Rīgas reģiona brigādes ar medicīnisko transportlīdzekļu vadītājiem.

Ploriņš stāstīja, ka liela daļa no pretendentiem ir no ārpakalpojuma sniedzējas "Rīgas sanitārā transporta autobāzes" (RSTA). Tomēr pieteikušies arī cilvēki, kas strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, Valsts policijā, kā arī cilvēki, kuri dienējuši armijā, un daudzi no šiem cilvēkiem jau ir izgājuši, piemēram, pirmās palīdzības sniegšanas kursus.

Dienesta vadītājs stāstīja, ka sākumā nebija pārliecības, vai izdosies atrast pietiekami daudz ātrās palīdzības mašīnu vadītāju, tomēr šobrīd ir pārliecība, ka tas izdosies.

Jau ziņots, ka 5.februārī NMPD izsludinājis konkursu, lai atrastu ātrās palīdzības mašīnu vadītājus 76 Rīgas reģiona brigādēm, informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Konkurss uz autovadītāja vakancēm izsludināts, lai no maija nodrošinātu autovadītājus 76 ātrās palīdzības brigāžu darbam Rīgas reģionā, pārņemot šo funkciju no ārpakalpojuma sniedzēja RSTA.

Kā ziņots, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uz nenoteiktu laiku apturējis 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam. Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi.

Valdība 13.janvārī atbalstījusi veselības ministra ieceri nodrošināt ātrās palīdzības automašīnas NMPD Rīgas reģiona centram, iegādājoties tās līzingā. Tomēr atklājies, ka finanšu līzinga izmantošana ātrās palīdzības auto iepirkumā nav iespējama, jo to neļauj likums, bet otrs līzinga veids - operatīvais līzings - nav valsts interesēm atbilstošs, jo pēc noteikta ātrās palīdzības mašīnu izmantošanas laika tās būtu jāatdod atpakaļ ražotājam.

Līdz ar to par spēku zaudējušu kļūst iepriekš 2014.gada 9.septembrī izsludinātais konkurss par medicīnisko transportlīdzekļu un to vadītāju nodrošināšanu Rīgas reģionam ārpakalpojumā, kurš tika pārtraukts pagājušā gada 29.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!