Foto: F64

Svētdienas rītā atsevišķos posmos Kurzemē un Vidzemē sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no pulksten 4:00 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 20 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos - Ainažu virzienā no Lilastes līdz Bīriņu pagriezienam; Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem; no Saldus līdz Liepājai, kā arī no Liepājas līdz Rucavai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Kuldīgas un Liepājas apkārtnē.

Vēstīts, ka, saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, dienā teritorijas lielākajā daļā gaidāms stiprs sniegs un putenis. Vietām veidosies sniega sanesumi, un snigšanas laikā pasliktināsies redzamība. Ceļi apledos.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, VAS "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Tāpat uzņēmums atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Puteņa laikā uz valsts galvenajiem autoceļiem pieļaujamais sniega biezums 6 centimetrus vietām līdz 12 centimetrus. Autoceļu brauktuves pilnībā tiks attīrītas tikai pēc snigšanas beigām, norāda VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Uzņēmuma sniegtā informācija liecina, ka sniega biezums uz autoceļa brauktuves A un A1 uzturēšanas klases autoceļiem var būt 6 centimetru biezumā, atsevišķās vietās puteņa laikā sniega sanesuma biezums pieļaujams līdz pat 12 centimetriem.

Savukārt B uzturēšanas klases autoceļiem pieļaujamais sniega biezums uz brauktuves mainīgos laika apstākļos ir 8 centimetri, atsevišķās vietās puteņa laikā līdz 16 centimetriem.

C uzturēšanas klasei autoceļiem pieļaujamais sniega biezums uz brauktuves mainīgos laika apstākļos ir 10 centimetri, atsevišķās vietās puteņa laikā līdz 20 centimetriem.

"Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka A uzturēšanas klases autoceļa brauktuves no sniega attīra trīs stundu laikā, A1 uzturēšanas klasi četru stundu laikā, B uzturēšanas klasi sešās stundās, C uzturēšanas klasi 18 stundās, bet D uzturēšanas klasei laiks netiek normēts. Laiks tiek skaitīts no brīža, kad sniegs beidzis snigt līdz brīdim, kad autoceļa brauktuve attīrīta no sniega.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!