Foto: LETA
Sestdien, 13. martā, notiks Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongress, kura darba kārtībā ir LZS priekšsēdētāja un valdes locekļu vēlēšanas. Pamatojoties uz Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, pirmo reizi partijas vēsturē kongress notiks attālinātā režīmā, portālu "Delfi" informēja partijā.

LZS priekšsēdētāja amatam ir izvirzīts pašreizējais partijas vadītājs Armands Krauze, kā arī LZS priekšsēdētāja vietnieks Ringolds Arnītis un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts, LZS biedrs Viktors Valainis. Savukārt uz diviem priekšsēdētāja vietnieku amatiem pretendē Augusts Brigmanis, Uldis Augulis, Jānis Dūklavs un Hardijs Vents.

Atbilstoši LZS statūtiem LZS kongresa uzdevums katru otro gadu ir ievēlēt partijas priekšsēdētāju, viņa pirmo un otro vietnieku, kā arī desmit valdes locekļus, LZS centrālās revīzijas komisijas priekšsēdētāju, centrālo revīzijas komisiju un goda tiesas priekšsēdētāju.

"Kongresā mums ir jāpieņem daudz nozīmīgi lēmumi – jāpārvēl partijas vadība, kas tālāk partiju vedīs ne tikai uz pašvaldību, bet arī Saeimas vēlēšanām. Ar uzrunām kongresā uzstāsies LZS sadarbības partneri no Latvijas Zaļās partijas, Liepājas partijas, kā arī partijas "Latvijai un Ventspilij" Ar video starpniecības palīdzību kongresa delegātiem tiks nodoti sveicieni no visām mūsu pārvaldītajām pašvaldībām Latvijā," norāda LZS ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš.

Latvijas Zemnieku savienība ir viena no vecākajām politiskajām partijām Latvijā, kurā ir vairāk nekā 1450 biedru, kas pārstāvēti 64 nodaļās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

LZS kopā ar Latvijas Zaļo partiju veido politisko apvienību Zaļo un Zemnieku savienība, kuri ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju un partiju "Latvijai un Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!