Fоtо: LETA
Koalīcijas un opozīcijas deputātiem paužot atzinīgu vārdus, Saeima trešdien, 6. decembrī, valsts kontroliera amatā apstiprināja līdzšinējo Valsts kontroles (VK) padomes locekli un VK Revīzijas departamenta direktoru Edgaru Korčaginu.

ar Korčaginu valsts kontroliera amatā nobalsoja 90 deputāti, bet "pret" balsoja viens.
Korčaginu šim amatam iepriekš pieteica Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Harijs Rokpelnis, "Jaunās Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics un "Progresīvo" frakcijas vadītājs Andris Šuvajevs.
Deputāti pauž atzinībuDeputāte Viktorija Baire (JV) norādīja, ka Korčagins ir pieredzējis Valsts kontroles profesionālis, ar kuru daudziem no deputātiem bijusi iespēja iepazīties dažādos formātos.
"Strādājot Valsts kontroles padomes sastāvā, Korčagins ir konsekventi pierādījis sevi kā uz sadarbību un attīstību vērsts augsta līmeņa vadītājs. Korčagina sniegtais redzējums par nepieciešamību lielākus resursus veltīt lietderības jautājumiem, par fokusēšanos uz sasniedzamo rezultātu, nevis procesu, lielā mērā atbilst sabiedrības gaidām attiecībā uz Valsts kontroles darbību nākotnē," klāstīja deputāte un novērtēja Korčagina ierosinājumu stiprināt sadarbību ar Saeimu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !