Fоtо: LETA

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) rosinājis disciplinārlietu par iespējamiem pārkāpumiem Satiksmes ministrijas (SM) amatpersonas darbā, portālu "Delfi" informēja SM.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka šī amatpersona ir valsts sekretāre Ilonda Stepanova.

Stepanova portālam "Delfi" apstiprināja, ka pret viņu ir ierosināta disciplinārlieta, kā arī to, ka šī lieta saistīta ar "Rail Baltica" ieviešanu. Viņa arī norādīja, ka šobrīd ir atstādināta no amata pienākumu izpildes.

Stepanova no plašākiem komentāriem atturējās, norādot, ka šobrīd notiek iekšējā izmeklēšana, taču piebilda, ka Briškena pretenzijas esot saistītas ar "projekta uzraudzību".

Viņa SM valsts sekretāres amatu ieņem no 2020. gada.

Disciplinārlietas ietvaros tiks izmeklēta iespējama SM amatpersonas amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšana, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm.

Uz portāla "Delfi" jautājumiem par to, kurā nodaļā persona strādā, kādus zaudējumus persona radījusi un vai šī persona atstādināta no amata pienākumu pildīšanas, ministrija atbildi nesniedza, vien norādot: "Plašākus komentārus šobrīd sniegt nevaram".

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Stepanova 2015. gada martā tika apstiprināta Valsts kontroles padomes locekles amatā. Viņa no 1996. gada strādāja Finanšu ministrijā (FM), kur ieņēma amatus arī nodaļu un departamentu vadībā. No 2006. gada līdz 2015. gadam viņa bija FM Budžeta departamenta direktore.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka viņa darbu Valsts kontrolē noslēdza 2019. gada martā, bet SM kā auditors sāka strādāt 2020. gada sākumā, pēcāk ieņemot SM valsts sekretāres amatu.

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē pieejamā Stepanovas valsts amatpersonas deklarācija par 2022. gadu, Stepanovas īpašumā ir dzīvoklis Rīgā, bet kā kopīpašums deklarēti divi zemesgabali galvaspilsētā, savukārt viņas īpašumā ir zeme Talsos, bet būve šajā deviņu pakalnu pilsētā norādīta kā kopīpašums.

Stepanovas valdījumā ir 2021. gadā ražota "Lexus" markas automašīna.

AS "Swedbank" uzkrāti 54 500 eiro un 16 180 eiro, bet uzkrājums AS "Swedbank Life Insurance SE" Latvijas filiālē bijis 17 689 eiro.

No Latvijas Universitātes kā cita veida ienākumi saņemti 184 eiro, SM maksātā alga bijusi 69 811 eiro, Skultes ostas pārvaldes maksātā alga – 6500 eiro,

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !