Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Saeimas Publisko izdevumu revīzijas komisijas deputātiem ir bažas par nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" pārvaldību un uzņēmuma iespējām laikus valstij atmaksāt kompānijā ieguldīto pusmiljardu eiro.

Trešdien, 17. janvārī, komisija uzklausīja Valsts kontroles sniegto informāciju par revīziju ieteikumu ieviešanas progresu Satiksmes ministrijas (SM) resorā.

Revidenti aktualizē problēmas

Revidenti iepriekš ieteica SM turpināt uzlabot procesus un faktiskās darbības "airBaltic" kapitāla daļu pārvaldībai, tomēr jorojām saglabājas nepilnības stratēģijas izstrādāšanas un izvērtēšanas procesā.

Revidenti piebilst, ka SM neizdodas iegūt "airBaltic" finanšu atskaites plānotajā apjomā, tāpēc kompānijai jāturpina virzīties uz korporatīvās pārvaldības principiem un normatīviem aktiem atbilstošu rīcību attiecībā uz informācijas atklātības nodrošināšanu.

Revidenti arī norāda, ka 2020. gadā un turpmāk valsts ir veikusi nozīmīgas investīcijas 340 miljonu eiro apmērā "airBaltic" pamatkapitālā, tādējādi līdz 2023. gada beigām pamatkapitālā kopā ieguldīti 545 miljoni eiro. Šim ieguldījumam ir būtiska ietekme uz valsts budžetu un tautsaimniecību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!