Fоtо: Patriks Pauls Briķis/DELFI
Rīgas pilsētas tiesa apmierinājusi mediju ombuda Andas Rožukalnes pieteikumu par pagaidu aizsardzības piemērošanu civillietā, kur viņa tiesājās ar SIA "Mediju nams" par uzņēmuma publicētu viedokļrakstu, portāls "Delfi" noskaidroja tiesā.

Ar šo lēmumu SIA "Mediju nams" uzdots bloķēt sabiedrības piekļuvi portālā "neatkariga.nra.lv" publicētajam rakstam "Aizdomas par sabiedrisko mediju ombuda Andas Rožukalnes likuma pārkāpumiem".

Jāpiebilst, ka lēmums par pagaidu aizsardzības noteikšanu nav pārsūdzams, bet tas vēl nav gala lēmums Rožukalnes strīdā ar uzņēmumu. Gala lēmumu tiesa pieņems pēc tam, kad lieta tiks izskatīta pēc būtības. Tiesa, otra puse var kādā brīdī lūgt šo lēmumu atcelt.

"Delfi" jau vēstīja, ka Rožukalne vērsusies tiesā pret SIA "Mediju nams", lūdzot izvērtēt atsaukt viņas godu un cieņu aizskarošas ziņas un viedokļus Māra Krautmaņa rakstā "Aizdomas par sabiedrisko mediju ombuda Andas Rožukalnes likuma pārkāpumiem", kā arī piedzīt 4000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Prasītāja uzskata: Krautmaņa raksta nosaukums liecina, ka tā saturs ir vērsts uz negatīva rakstura aizdomu paušanu par viņu kā sabiedrisko mediju ombudu.

Rakstā publicētas dažādas nepatiesas ziņas un aizskaroši viedokļi, raksta autoram apgalvojot, ka Rožukalne pārkāpj likumu – nepilda savus ombuda pienākumus, aizsargā sabiedriskos medijus no jebkādas kritikas, un vispār atstāj ombuda krēslu tukšu, lai celtu personīgo labklājību, strādājot augstskolā, paziņojumā presei norādīja viņas advokāts Andris Tauriņš.

Savukārt "NRA".lv galvenais redaktors Ritums Rozenbergs portālam "Delfi" iepriekš atzīmēja, ka viņš cerot, ka lieta nonāks tiesā.

"Uzskatu, ka šai lietai nav pamata. Esam ieinteresēti atklātā tiesas procesā, kur abas puses liek priekšā savus argumentus un pamato tos. Tas tikai stiprinātu mediju vidi un nostiprinātu vārda brīvības jēdzienu, tostarp tās robežas," sacīja Rozenbergs.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !