Foto: LETA
Sabiedrisko mediju ombuds Anda Rožukalne vērsusies tiesā pret SIA "Mediju nams", lūdzot izvērtēt atsaukt viņas godu un cieņu aizskarošas ziņas un viedokļus Māra Krautmaņa rakstā "Aizdomas par sabiedrisko mediju ombuda Andas Rožukalnes likuma pārkāpumiem", kā arī piedzīt 4000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Rožukalne Rīgas pilsētas tiesu lūgusi izvērtēt "Mediju nama" rīcību, pērn 21. novembrī portālā "neatkariga.nra.lv" publicējot Krautmaņa rakstu, kas satur viņas "godu un cieņu aizskarošas ziņas un viedokļus", "Delfi" informēja viņas advokāts Andris Tauriņš. Konkrētais raksts publicēts komentāru un viedokļu sadaļā, pārliecinājās portāls "Delfi".

Prasītāja uzskata: Krautmaņa raksta nosaukums liecina, ka tā saturs ir vērsts uz negatīva rakstura aizdomu paušanu par viņu kā sabiedrisko mediju ombudu.  Rakstā publicētas dažādas nepatiesas ziņas un aizskaroši viedokļi, raksta autoram apgalvojot, ka Rožukalne pārkāpj likumu – nepilda savus ombuda pienākumus, aizsargā sabiedriskos medijus no jebkādas kritikas, un vispār atstāj ombuda krēslu tukšu, lai celtu personīgo labklājību, strādājot augstskolā, paziņojumā presei norāda advokāts. 

Tauriņš portālam "Delfi" apliecināja, ka prasība tiesai elektroniski nosūtīta 15. janvārī. Savukārt tiesā pavēstīja, ka patlaban nav iespējams pateikt, vai šāds pieteikums tiesā saņemts – to būšot iespējams izdarīt pēc tam, kad tiks pieņemts kāds procesuāls lēmums, piemēram, par pieteikuma pieņemšanu izskatīšanai un lietas ierosināšanu vai atteikšanos to darīt.

Portāls "Delfi" arī noskaidroja, ka Rožukalne Valsts policiju (VP) lūgusi sākt kriminālprocesu pret Krautmani.

"NRA".lv galvenais redaktors Ritums Rozenbergs portālam "Delfi" atzīmēja, ka viņš cerot, ka lieta nonāks tiesā. 

Tāpat AT Senāta Civillietu departamenta prakses apkopojumā par goda un cieņas civiltiesisko aizsardzību secināts, ka atbildība var iestāties ne tikai par godu un cieņu aizskarošas ziņas izplatīšanu, bet, saskaņā ar Civillikuma 1635. pantu, atbildība var iestāties, piemēram, par godu un cieņu aizskaroša viedokļa izplatīšanu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!