Foto: LETA/DELFI

Rosināt diskusiju par aktuālajām problēmām – galvenokārt, šādiem vārdiem Sanitas Uplejas-Jegermanes lēmumu atstāt amatu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (SEPLP) vērtē portāla "Delfi" uzrunātie eksperti. Sociālajos medijos viņas lēmums izsaucis atzinīgu vārdu birumu, bet asmēļi gan pamanījušies šo soli novērtēt arī kritiski.

Par Uplejas-Jegermanes aiziešanu no amata sociālajos tīklos izteikušies daudzi mediju pārstāvji, amatpersonas un arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kura virzienā pēc "Cūku komiksa" skandāla iepriekš tika raidītas kritikas bultas par pārāk biežu viedokļa paušanu, un Upleju-Jegermani amatam virzījušais eksprezidents Egils Levits.

Komentāros ar labiem vārdiem un viņas profesionalitātes novērtējumu nav skopojušies arī asmēlīgi cilvēki, kuri sabiedrībā notiekošo mēdz vērtēt un komentēt nikni un skeptiski, gan pamanoties arī sev netipisko pozitīvismu "atšķaidīt" ar kritiku.

"Es esmu par Sanitas Uplejas izvēles brīvību, jo viņu pazīstu kā ļoti atbildīgu cilvēku. Domāju, ka viņas nopelni SEPLP izveidošanā un pastāvēšanā ir ļoti lieli, jo Sanita Upleja ir ļoti godīgs un atbildīgs cilvēks," portālam "Delfi" sacīja ētikas un filozofijas profesore Skaidrīte Lasmane.

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pasniedzēja un politoloģe Lelde Metla-Rozentāle sarunā ar "Delfi" uzsvēra, ka Uplejas-Jegermanes izcelto problēmjautājumu apspriešana ir jāturpina plašākā mērogā – sevišķi par medijiem krievu valodā.

Savukārt mediju pētnieks Mārtiņš Pričins "Delfi" norāda, ka SEPLP locekles atkāpšanās iemeslus var vērtēt arī kā subjektīvus, taču viņš domā, ka šis lēmums tikai liecina par plašākām problēmām, kurām nepieciešams pievērst uzmanību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!