Foto: LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs no Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļiem Jāņa Sikšņa un Jāņa Eglīša sagaida atbildes uz SEPLP pametušās Sanitas Uplejas-Jegermanes uzdotajiem jautājumiem par sabiedrisko mediju darbu.

Kā iemeslus amata pamešanai viņa min, ka vairāk nekā divarpus gadu laikā, kopš strādā SEPLP, ir bijuši vairāki gadījumi, kas viņai personīgi raisījuši smagus iekšējus jautājumus par sabiedrisko mediju darbības atbilstību profesionālajiem un ētikas standartiem un atbildības sajūtu sabiedrības priekšā. Kā piemēru viņa min sabiedrisko mediju portāla "LSM.lv" "Cūku komiksu" un tā konkrēto publikāciju 2024. gada 24. februārī. Tāpat viņa min padomes locekļu atšķirīgo skatījumu par krievu valodas lietojumu sabiedriskajos medijos.

Šodien Rinkēvičs preses konferencē pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) sacīja, ka pārrunāta procedūra, kā viņš kā Valsts prezidents virzīs savu kandidātu vakantajam SEPLP locekļa amatu.

"Tuvākajā laikā sākšu domāt, kas varētu būt Uplejas-Jegermanes aizstājējs, īpaši nekavējoties un arī nesteidzoties, jo kritēriji padomes locekļa amatam ir augsti un atbilstošu kandidātu ātri atrast nebūs vienkārši," sacīja Rinkēvičs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!