Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass premjerministra amatā iecēlis savu ilggadējo padomnieku Muhamedu Mustafu, ziņo raidsabiedrība BBC.

Ceturtdien publicētajā prezidenta dekrētā par padomnieka iecelšanu amatā norādīts, ka viņa prioritātes būs humānās palīdzības pasākumu vadīšana Gazā un kara laikā izpostītā atjaunošanas organizēšana.

Līdzšinējais premjerministrs Mohammads Štajehs par savu atkāpšanos paziņoja februāra beigās, norādot, ka viņu demisionēt pamudinājuši nesenie notikumi reģionā, tostarp karš Gazas joslā.

Paziņojumu atzinīgi novērtējis arī Baltais nams, aicinot pašpārvaldi pēc iespējas ātrāk izveidot "reformu kabinetu". Abass tiek aktīvi pakļauts ASV spiedienam reformēt palestīniešu pašpārvaldi, kurai ir ierobežotas pilnvaras atsevišķās okupētā Rietumkrasta daļās, lai tā varētu pārvaldīt Gazu pēc Izraēlas un teroristu grupējuma "Hamās" kara beigām.

Tomēr Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, iepazīstinot savu drošības kabinetu ar Gazas pēckara administrēšanas plānu, konkrēti palestīniešu pārstāvju lomu dokumentā neminēja.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !