Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Izraēlas karaspēks pirmdien, 18. martā, agri no rīta veicis reidu Gazas joslas al Šifas slimnīcā, kas ir lielākā slimnīca palestīniešu teritorijā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Izraēlas armijas pārstāvis Daniels Hagari platformā "X" publicētā video agri no rīta paziņoja: "IDF [Izraēlas Aizsardzības spēku] karaspēks pašlaik veic precīzu operāciju al Šifas slimnīcas teritorijā, pamatojoties uz izlūkošanas informāciju, kas liecina, ka "Hamās" teroristi izmanto slimnīcu, lai veiktu un veicinātu terorismu."

Izraēla vēlāk norādīja, ka tās karaspēks ticis apšaudīts. Drošības spēki 80 uzbrucējus esot aizturējuši, savukārt daļu likvidējuši, tostarp grupējuma "Hamās" iekšējās drošības dienesta vecāko komandieri Faiku Mabhuhu.

Tāpat uzsvērts, ka karavīri norīkoti darboties piesardzīgi un informēti par pasākumiem, kas jāveic, lai izvairītos no kaitējuma pacientiem, civiliedzīvotājiem, medicīnas darbiniekiem un aprīkojumam.

Aculiecinieki apgalvojuši, ka slimnīcas apkārtnē bija novērojamas smagas apšaudes, Izraēlas tankiem aplencot teritoriju.

Izraēlas militārpersonas apgalvojušas, ka mediķiem un pacientiem nav pienākuma evakuēties un svarīgās funkcijas slimnīcā var turpināt pildīt. Tomēr vairāki al Šifas darbinieki BBC stāstījuši, ka slimnīcā nav elektrības un Izraēla viņiem devusi norādījumus nekustēties.

Gazas joslas lielākā slimnīca al Šifa, kā norāda aģentūra "Reuters", šobrīd ir viena no dažām medicīnas iestādēm, kas vēl daļēji darbojas teritorijas ziemeļos. Tajā atrodas vismaz simtiem pārvietotu civiliedzīvotāju.

Izraēla aizvadītā gada novembrī tika asi kritizēta, kad karaspēks pirmo reizi veica reidu slimnīcā. Toreiz Izraēla zem slimnīcas atklāja tuneļus, kurus "Hamās" izmantoja kā vadības un kontroles centrus.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !