Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas militārpersonas paziņojušas, ka plāno pārvietot 1,4 miljonus palestīniešu no Rafāhas uz "humānajām salām" Gazas centrālajā daļā, ziņo medijs "Sky News".

Neskatoties uz starptautiskās sabiedrības pausto satraukumu, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu solījies sākt ofensīvu Rafāhā, apgalvojot, ka teritorijā atrodas četri teroristu grupējuma "Hamās" bataljoni.

Izraēlas armijas pārstāvis Daniels Hagari, komentējot plānoto operāciju, norādīja, ka 1,4 miljoni palestīniešu civiliedzīvotāju tiks pārvietoti uz teritorijām Gazas centrālajā daļā. "Mums ir jāpārliecinās, ka 1,4 miljoni cilvēku vai vismaz ievērojama daļa no 1,4 miljoniem pārvietosies. Kur? Uz humānajām salām, kuras mēs izveidosim ar starptautisko sabiedrību," pauda pārstāvis.

Hagari paziņojumā norādīja, ka "humānās salas" nodrošinās pagaidu mājokli, pārtiku, ūdeni un citas nepieciešamās preces.

Raidsabiedrība BBC apgalvo, ka vairāk nekā puses Gazas iedzīvotāju pārvietošana no Rafāhas uz teritorijas centru prasītu ilgāku laiku, iespējams, nedēļas. Hagari paziņojumā neesot minējis, kad šādas evakuācijas varētu norisināties. Tāpat joprojām nav zināms, kad gaidāma Izraēlas ofensīva Rafāhā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!