Fоtо: AP/Scanpix/LETA

ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans, trešdien viesojoties Kijivā, komentēja, ka 60 miljardus dolāru vērtā palīdzības pakete, ko ASV Kongresā bloķē republikāņi, nonāks Ukrainā un runāt par "plānu B" nav nepieciešamības, ziņo aģentūra "Reuters".

“No mūsu perspektīvas skatoties, mēs esam pārliecināti, ka mēs to paveiksim. Mēs dabūsim šo palīdzību Ukrainai,” preses konferencē norādīja Salivans. ASV pārstāvis Kijivā tikās ar Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāju Andriju Jermaku.

Salivans nesniedza informāciju par to, kad palīdzība varētu nonākt līdz Ukrainai, tomēr uzsvēra, ka nav vajadzības runāt par “plānu B”. “Reuters” norāda, ka tas varētu būt attiecināms uz ASV Republikāniskās partijas senatora Lindsija Greiema komentāriem par iespējamu palīdzības piešķiršanu aizdevuma formā.

“Esmu pārliecināts, ka mēs varam īstenot plānu A. Mēs iegūsim spēcīgu divu partiju balsojumu par palīdzības paketi Ukrainai, un mēs dabūsim to naudu ārā pa durvīm,” pašpārliecināti apgalvojis Baltā nama pārstāvis. Viņš uzsvēra, ka process “jau ir ieildzis pārāk ilgu laiku”.

Savukārt Jermaks preses konferencē komentēja: “Es kārtējo reizi dzirdēju no Salivana kunga, ka ASV atbalsta Ukrainu. Mēs zinām, ka Baidena administrācija dara visu iespējamo, lai tiktu pieņemts likumprojekts par 60 miljardu palīdzību.”

“Es arī vēlos uzsvērt, ka mūsu stratēģiskais partneris pat šajā situācijā atrod veidu kā mums palīdzēt. Pagājušajā nedēļā mēs saņēmām 300 miljonu dolāru lielu militāro palīdzību,” atgādināja Jermaks. Viņš atsaucās uz ASV nodrošināto paketi, kurā iekļauta munīcija, pretgaisa aizsardzība un citas kritiskas piegādes, kas nepieciešanas frontē, norāda medijs “Politico”.

“Kamēr mēs runājam, šīs piegādes steidzas pie jums,” Jermaka komentāriem atbildējis Salivans.

Jau ziņots, ka ASV prezidents Džo Baidens ir lūdzis Kongresu atbalstīt likumprojektu, kas paredz sniegt Ukrainai papildu palīdzību 60 miljardu dolāru vērtībā. Vašingtonā nu jau kopš šā gada sākuma norisinās spraigas diskusijas par likumprojektu. Februārī tas tika apstiprināts ASV Senātā, tomēr atbalsta virzība tālāk ir iestrēgusi Kongresā, kur republikāņu flangs ar Pārstāvju palātas spīkeri Maiku Džonsonu priekšgalā to bloķē.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !