Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Polijas premjerministrs Donalds Tusks otrdien, 12. martā, brīdinājis ASV Pārstāvju palātas spīkeri Maiku Džonsonu, ka "miljoniem cilvēku liktenis" un "tūkstošiem dzīvību" ir atkarīgas no tā, vai republikānis atļaus balsot par 60 miljardu ASV dolāru vērto militāro palīdzību Ukrainai, ziņo aģentūra "Reuters".

"Šī nav kaut kāda politiska sadursme, kurai ir nozīme tikai uz Amerikas politiskās skatuves. Džonsona kunga nespēja pieņemt pozitīvu lēmumu prasīs tūkstošiem dzīvību. Viņš par to uzņemas personīgu atbildību," komentējis Tusks.

Tuska komentāri izskanējuši pēc tam, kad viņš un Polijas prezidents Andžejs Duda Baltajā namā tikās ar ASV prezidentu Džo Baidenu. Baltā nama saimnieks līderiem atkārtoti paudis ASV nelokāmo atbalstu Polijai, ņemot vērā Eiropā izskanējušās bažas par draudiem no Krievijas.

Tikšanās laikā Baidens kopā ar Polijas līderiem aicinājuši Džonsonu virzīt uz priekšu balsojumu par palīdzības paketi, kas līdz šim pieņemta ASV Senātā, bet ir iestrēgusi Kongresā.

"Viņam jāsaprot, ka miljoniem cilvēku likteņu ir atkarīgi no viņa individuālajiem lēmumiem un tūkstošiem dzīvību Ukrainā šodien un rīt ir atkarīgas no viņa lēmumiem," par Džonsonu izteicies Tusks.

Džonsona birojs aģentūrai atteikušies komentēt Tuska izteikumus.

Jau ziņots, ka otrdien Vašingtona izziņoja palīdzības paketi Ukrainai 300 miljonu vērtībā, "lai apmierinātu dažas steidzamas Ukrainas vajadzības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!