Foto: AFP/Scanpix/LETA

Mali valdošā militārā hunta šonedēļ paziņoja par visu politisko aktivitāšu apturēšanu, to pamatojot ar nepieciešamību saglabāt sabiedrisko kārtību. Solis seko pagājušā gada septembra paziņojumam par prezidenta vēlēšanu atcelšanu, ziņo aģentūra AP.

Huntas pārstāvis Abdulaja Maiga paziņojumu nolasīja trešdienas vakarā valsts televīzijā, vainojot partijas "sterilās diskusijās", kad šā gada sākumā tika mēģināts veidot nacionālo dialogu. "Politisko partiju graujošās darbības dubultojas," teikts dekrētā, ko žurnālistiem nolasīja līderis. Tāpat viņš norādīja, ka cīņu pret bruņotajiem džihādistiem un citiem grupējumiem nevar atrisināt ar "sterilām politiskajām debatēm".

Savukārt ceturtdien, 11. aprīlī, Mali komunikāciju regulējošā iestāde nāca klajā ar paziņojumu, kurā aicināja "visus plašsaziņas līdzekļus pārtraukt politisko partiju darbības pārraidi un publikācijas, kā arī politiskas dabas aktivitāšu atspoguļošanu". Paziņojumā gan nebija teikts, kas notiktu ar tiem medijiem, kuri regulām nepakļausies, ziņo medijs "France24".

Organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF) nosodīja mediju aizliegumu un raksturoja to kā "cenzūras pasākumu", kas esot daļa no huntas nepārtrauktajiem centieniem apklusināt informācijas plūsmu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!