Foto: Reuters/Scanpix

Izraēlas īpašā sūtne antisemītisma jautājumos brīdinājusi, ka ASV piedzīvo antisemītisma "cunami", kas ir palielinājies kopš palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" iebrukuma 7. oktobrī, ziņo medijs "Sky News".

Mišala Kotlera Vunša "Sky News" sacīja, ka cilvēki ir mēģinājuši "uzbrukt ebrejiem visā pasaulē universitāšu pilsētiņās, tiešsaistē un uz ielām". Uzbrukumi esot pasliktinājušies dienu pēc "Hamās" uzbrukuma.

Komentējot Izraēlas ofensīvu Gazas joslā, viņa norādīja, ka nevainīgu cilvēku bojāeja vienmēr ir traģisks notikums. Tomēr viņa arī uzsvēra, ka "Hamās" aicina likvidēt ebreju valsti un nogalināt ebrejus: "Ko mēs darām ar organizāciju, kas tīši ir iefiltrējusies civiliedzīvotāju vidū?"

Pārstāve norādīja, ka ir notikusi "antisemītisma transformācija", kas tagad ir pārtapusi par "Izraēlas tiesību pastāvēt noliegumu".

Viņa apgalvoja, ka pēc "Hamās" uzbrukuma Izraēla tiek vērtēta pēc citiem standartiem. Kontlera Vunša skaidroja: "Mums vienmēr sev ir jājautā, ko darītu Lielbritānija, ko ASV darīja pēc 9/11 terorakta [teroristu uzbrukuma Pasaules Tirdzniecības centra dvīņu torņiem Ņujorkā 2001. gada 11. septembrī], jo tas ir tas, ko būtu jādara Izraēlai kā vienlīdzīgai dalībvalstij valstu saimē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!