Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens svētdien, 12. maijā, komentēja, ka Izraēlai trūkst "uzticama plāna", lai aizsargātu aptuveni 1,4 miljonus palestīniešu Rafāhā. Viņš uzskata, ka Izraēlas uzbrukums var izraisīt nemierus, armijai nespējot nogalināt visus teroristu grupējuma "Hamās" kaujiniekus Gazas joslas dienvidos, ziņo aģentūra "Reuters".

Viņš brīdināja, ka "Hamās" kaujinieki atgriežas Gazas joslas rietumu teritorijās, kurus, kā apgalvo Izraēla, tā jau esot attīrījusi no teroristiem. Aizvadītajā nedēļā kādreizējā ASV aizsardzības departamenta padomniece Tuvo Austrumu jautājumos Jasmīna El Gamala medijam "Sky News" komentēja, ka konflikts Gazā ir kā spēle "Noķer kurmi", teroristu spēkiem atjaunojot savas pozīcijas citviet Gazā.

Pārstāvis uzskata, ka uzbrukums Rafāhai "riskē nodarīt lielu kaitējumu civiliedzīvotājiem" un beigu beigās "Hamās" klātbūtni tur neizdosies pārtraukt. Viņš uzskata, ka operācijai varētu būt "sākotnēji panākumi", tomēr tas neatrisinās problēmu – "panākt to, ka "Hamās" vairs nevar pārvaldīt Gazu".

Tāpat svētdien, 12. maijā, ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans sarunā ar Izraēlas kolēģi Cahi Hanegbi pauda prezidenta Džo Baidena "ilgstošās bazās" par plānoto vērienīgo Izraēlas uzbrukumu Rafāhai, paziņojumā norādījis Baltais nams.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !