Фото: EPA/Scanpix/LETA

Krievija sestdien apšaudījusi celtniecības hipermārketu Harkivas dzīvojamā rajonā, nogalinot vismaz divpadsmit cilvēkus un 43 ievainojot, ziņo amatpersonas.

Kā pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehovs, hipermārkets atrodas pilsētas guļamrajonā, blīvā civilajā apbūvē.

"Krievija sestdien, tieši dienas vidū, mūsu Harkivai nodarīja vēl vienu brutālu triecienu - būvniecības hipermārketam. Šobrīd ir zināms, ka hipermārketā varēja atrasties vairāk nekā 200 cilvēku," paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. "Visi dienesti jau atrodas uz vietas, sniedzot palīdzību - glābjot cilvēkus un likvidējot ugunsgrēku, kas pilnībā bija pārņēmis telpas 10 000 kvadrātmetru platībā. Ir zināms par bojāgājušajiem un ievainotajiem."

Zelenskis norādīja, ka, ja Ukrainai būtu pietiekama pretgaisa aizsardzība un moderna kaujas aviācija, šādi Krievijas triecieni būtu vienkārši neiespējami.

Vēlāk Krievijas spēki apšaudīja Harkivas centru, kur eksplodējusi raķete S-300. Sprādzienā cietuši vismaz 14 cilvēki un nodarīti postījumi dzīvojamām ēkām.

Notikušo sociālajā medijā "X" komentēja Ukrainas premjerministrs, minot, ka Krievija ir pastrādājusi vēl vienu briesmīgu noziegumu, kā arī to, ka Ukrainai nepieciešams Rietumu atbalsts pretgaisa aizsardzībā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !