Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas virzība Harkivas apgabalā palēninās, un frontes līnija stabilizējas pēc tam, kad vairāki Ukrainas sabiedrotie atcēla ierobežojumus, kas liedza Kijivai izmantot dāvinātos ieročus, lai veiktu triecienus Krievijas teritorijā, informējis ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

"Bet pirms pāris nedēļām bija bažas, ka mēs redzēsim būtisku izrāvienu no krievu puses. Es nedomāju, ka mēs to nākotnē redzēsim," uzsvēra ASV pārstāvis.

Otrdien, 11. jūnijā, Harkivas mērs Ihors Terehovs aģentūrai "Reuters" komentēja, ka Ukrainas armija ir veikusi triecienus raķešu palaišanas pozīcijām Krievijā, samazinot uzbrukuma skaitu okupantu uzbrukumu skartajai pilsētai.

Viņš uzsvēra, lai gan raķešu un dronu uzbrukumi Harkivai turpinās, pārmaiņas palīdzējušas panākt relatīvu "mieru": "Tāpēc varbūt Harkivā ir šis mierīgais periods pēdējās pāris nedēļas (...). Nav bijuši spēcīgi triecieni, kā tas bija, piemēram, maijā."

Ostins arī žurnālistiem uzsvēra, ka ukraiņi lietderīgi izmanto Rietumu piešķirtos ieročus: "Ukraiņi ir paveikuši daudz, lai nostiprinātu savas aizsardzības pozīcijas." Viņš pauda pārliecību, ka, vēl vairāk ieročiem nonākot pie Kijivas, ukraiņi kļūs tikai stiprāki.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!