Foto: Shutterstock
Itālijas policija ir atradusi milzīgu marihuānas plantāciju pamestā metro tunelī Romas centra tuvumā, vadoties pēc šai narkotikai raksturīgā aromāta, trešdien paziņoja policijas preses sekretārs.

Policija atrada un konfiscēja 340 kilogramus marihuānas apmēram trīs miljonu eiro (2,1 miljona latu) vērtībā, kas tika audzēta ar halogēnspuldzēm apgaismotās telpās un apūdeņota ar plašu pazemes irigācijas sistēmu. Policija pēc tam aizturēja 57 gadus vecu vīrieti un meklē arī citus aizdomās turamos.

Finanšu policijas vienība sestdien patrulēšanas laikā pievērsa uzmanību spēcīgam marihuānas aromātam, kas izplūda pa tuneļa ventilācijas atverēm netālu no slēgtās Romas-Kazilinas dzelzceļa stacijas.

Policisti, uzlikuši maskas, tunelī atrada 4000 kvadrātmetru plašu zonu, kur bija izveidotas siltumnīcas marihuānas audzēšanai un ražošanai. Vispirms tika atrasta sēņu audzētava, bet pēc tam - pārbīdāma ķieģeļu siena, aiz kuras bija paslēpta marihuānas plantācija.

Policija atrada melnus atkritumu maisus, kas bija piepildīti ar jaunnovāktiem marihuānas augiem, un nelielus maisus ar gatavo produkciju. Tika atrastas arī mašīnas augu žāvēšanai, svari un narkotikas ražošanā nepieciešamās ķimikālijas.

Tunelis ir daļa no metro līnijas, kas trīsdesmitajos gados tika uzsākta Benito Musolīni fašistiskās diktatūras laikā, bet vēlāk tika pamesta. Tas atrodas strādnieku rajonā Torpiņatarā, kur pazemē ir izveidotas vairākas sēņu audzētavas, lietderīgi izmantojot mitru klimatu un stabilu temperatūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!