Фото: AFP/Scanpix

Divus NATO spēku karavīrus otrdien Afganistānā nošāva vietējās policijas formastērpā ģērbies vīrietis, paziņoja NATO vadītie Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF).

"Afganistānas valsts policijas formastērpā ģērbies vīrietis Afganistānas dienvidos pavērsa savu ieroci pret ISAF spēku pārstāvjiem, nogalinot divus karavīrus," informēja ISAF.

Islāmistu kaujinieku grupējums "Taleban" paziņoja, ka šāvējs bija policijas rindās iefiltrējies grupējuma kaujinieks un Helmandas provinces Gereškas apriņķī nogalinātie karavīri bija Lielbritānijas kontingenta pārstāvji.

Šogad vien uzbrukumos, kad starptautisko spēku karavīrus nogalina afgāņu drošības spēku pārstāvji, gājuši bojā vairāk nekā 50 cilvēku.

Lielākā daļa tādu uzbrukumu notikuši personisko nesaskaņu un kultūras atšķirību dēļ, bet apmēram 25% sarīkojuši nemiernieku grupējuma "Taleban" kaujinieki, kas iefiltrējušies afgāņu drošības struktūrās.

Šādi uzbrukumi vairo neticību par vietējo spēku spējām gādāt par drošību valstī pēc 2014.gada, kad, kā plānots, starptautiskie spēki pilnībā izvedīs savus karavīrus no Afganistānas.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !