Foto: AFP/Scanpix

Astoņas dienas pēc postošās Nepālas zemestrīces, kas saskaņā ar šobrīd apkopotajiem datiem prasījusi 7040 cilvēku dzīvības, valsts ziemeļaustrumos atrasti dzīvi vēl četri cilvēki, tai skaitā kāds sirmgalvis, kas, domājams, vecāks par simts gadiem, paziņojušas amatpersonas. Visi izglābtie nogādāti tuvējās slimnīcās.

Kerabari ciemā divi cilvēki atrasti sabrukušas māla kleķa mājiņas gruvešos, bet viens atrakts no zemes nogruvuma, savukārt veco vīru nepāliešu un japāņu glābšanas komanda atradusi drupās Kimtangas ciemā.

Precīzs sirmgalvja vecums nav zināms, jo viņš nav spējis parunāt un nekādi viņa dokumenti nav atrasti, bet viņa vārdu izdevies noskaidrot.

Šīs ziņas sniedz zināmu, lai arī vāju cerību, ka glābējiem varētu izdoties atrast vēl kādu izdzīvojušo, kaut gan Nepālas valdība sestdien pavēstīja, ka nav izredžu sameklēt kādu dzīvu palikušo zem galvaspilsētas Katmandu ēku gruvešiem.

Vienlaikus valdība brīdinājusi, ka 25.aprīļa postošās zemestrīces upuru kopējais skaits var izrādīties daudz lielāks par 7040 līdz šim atrastajiem bojāgājušiem, kad glābējiem beidzot izdosies sasniegt attālākos ciemus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!