Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija pret Ukrainu izmanto to, ko var izmantot pret citām Eiropas valstīm, brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Krievija pret Ukrainu izmanto visu to, kas izmantojams pret citām Eiropas valstīm. Sākās ar gāzes kariem, bet beidzās ar pilna mēroga iebrukumu, raķešu teroru un nodedzinātām Ukrainas pilsētām," sacīja Zelenskis trešdienas vakarā ierakstītajā videouzrunā.

"Un lai vairāk tā ne ar vienu nenotiktu, mums jānodrošina jūtama kopīgā uzvara pār Krieviju Ukrainā. Jo drīzāk tas tiks izdarīts, jo mazāk zaudējumu un ciešanu piedzīvos visas Eiropas ģimenes, visas Eiropas valstis," teica Ukrainas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka pēc septītās pret Krieviju vērsto sankciju paketes apstiprināšanas jau jāsāk darbs pie astotās paketes, kā arī jāpalielina mūsdienīga bruņojuma piegāde Ukrainai, arī nodrošinot to ar efektīvu pretgaisa aizsardzību.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības valstu vēstnieki trešdien apstiprināja septīto sankciju paketi, kas cita starpā aizliedz Krievijas zelta importu un iesaldē Krievijas lielākās bankas "Sberbank" aktīvus. Šīs sankcijas juridiski stāsies spēkā līdz ar publicēšanu ES Oficiālajā Vēstnesī, kas gaidāms ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!