Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija pēdējo 10 dienu laikā Ukrainā ir zaudējusi vismaz četras kaujas lidmašīnas. Tas nozīmē, ka kopš Maskavas iebrukuma Ukrainā sākuma okupanti zaudējuši jau aptuveni 55 lidaparātus, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka pastāv reāla iespēja, ka šis Krievijas zaudējumu pieaugums daļēji ir saistīts ar to, ka Krievijas Gaisa spēki uzņemas lielāku risku, mēģinot sniegt ciešāku atbalstu Krievijas sauszemes spēkiem, kurus ietekmē Ukrainas virzība uz priekšu.

Krievu pilotu izpratne par kaujas situācijām bieži vien ir vāja, un pastāv varbūtība, ka daži krievu lidaparāti ir ielidojuši Ukrainas kontrolētajās teritorijās, kurās ir blīvākas pretgaisa aizsardzības zonas, ziņo Lielbritānijas ministrija.

Krievijas pastāvīgais gaisa pārākuma trūkums joprojām ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas ir pamatā tās operatīvās struktūras nestabilitātei Ukrainā, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju". Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!