Foto: Vida Press

Ukrainas Prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs otrdien paziņojis, ka ir uzrakstījis iesniegumu par atkāpšanos no amata.

"Vēlos parādīt civilizētas uzvedības piemēru," savā "Facebook" lapā raksta Arestovičs, "principiāla kļūda, tātad, atkāpties."

Viņš arī publicējis fotogrāfiju, kurā redzams ar roku rakstīts iesniegums biroja vadītājam Andrijam Jermakam, kas datēts ar 17. janvāri.

Prezidenta birojs vēlāk otrdien apstiprināja, ka Arestoviča atlūgums ir pieņemts un ir parakstīts rīkojums par viņa atbrīvošanu no amata, ziņo aģentūra UNIAN.

Iepriekš otrdien Arestovičs atvainojās par saviem vārdiem, ka raķeti, kas nedēļas nogalē trāpīja pa daudzstāvu dzīvojamo māju Dņipro, notriekuši Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki.

"Es pieļāvu nopietnu kļūdu televīzijas tiešraidē. Nav svarīgi, kādu iemeslu dēļ un kā to sadzirdēja klausītāji, bet turpmāk būšu uzmanīgāks ar informāciju, ko publiskoju," rakstīja Arestovičs.

Viņš pauda pārliecību, ka šie izteikumi Ukrainai nerada ne reputācijas, ne juridiskas sekas un uzsvēra, ka šo tēmu apzināti uzkurina noteikti spēki.

"Maskava to uzkurina Ukrainas informatīvās ietekmes mazināšanai (tostarp arī uz krieviem). Ukrainas opozīcija tādā veidā uzbrūk varai, pelnot politiskos punktus kara laikā, domājot par nākamajām vēlēšanām," viņš rakstīja.

Arestovičs kļuva ļoti populārs ar savu analīzi par stāvokli frontē un ikdienas pārraidēm pie blogera Marka Feigina. Vienlaikus viņš ir saņēmis ne mazums kritikas un pārmetumus, ka viņa stāsti par notikumiem frontē un prognozes ne vienmēr atbilst realitātei, kā arī ir apšaubīta viņa kompetence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!