Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas radīto drošības apdraudējumu raksturs tuvākajā desmitgadē varētu "drastiski" mainīties tās bezprecedenta sadarbības ar Krieviju dēļ, ceturtdien paziņoja Baltā nama vecākais bruņojuma kontroles direktors Pranajs Vaddi, vēsta medijs "Sky News".

Vašingtonas pārstāvis norādīja, ka ir nepieciešams pievērst uzmanību ne tikai Ziemeļkorejas palīdzībai Krievijai, galvenokārt, piegādājot raķešu sistēmas, bet arī "kas varētu notikt pretējā virzienā".

"Tas, ko mēs redzam starp Krieviju un Ziemeļkoreju, ir bezprecedenta līmeņa sadarbība militārajā jomā. Es saku bezprecedenta ļoti apzināti – mēs to nekad neesam pieredzējuši," uzsvēra eksperts.

"Es domāju, ka šīs sadarbības rezultātā Ziemeļkorejas kā reģiona apdraudējuma būtība tuvākajā desmitgadē varētu krasi mainīties," uzskata Vaddi. Baltā nama pārstāvis norādījis, ka ASV turpinās sadarboties ar Dienvidkoreju, lai nodrošinātu, ka viņu apvienotā "paplašinātā atturēšana" ir pēc iespējas efektīvāka, ņemot vērā Ziemeļkorejas draudu iespējamo attīstību.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !