Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievija nesen izmantojusi no Ziemeļkorejas iegūtas tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes (SRBM), lai veiktu vairākus triecienus pret Ukrainu, ceturtdien, 4. janvārī, paziņoja Baltais nams, atsaucoties uz deklasificētu izlūkinformāciju.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kirbijs paziņojis, ka ASV šo atklājumu pārrunāšot kopā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomi, vēsta aģentūra “Reuters”.
Kirbijs nodēvēja Ziemeļkorejas ieroču nodošanu Krievijai par “nozīmīgu un satraucošu notikumu eskalāciju”, kā arī norādīja, ka ASV piemēros papildus sankcijas tiem, kas veicina šos ieroču darījumus.

Gan Maskava, gan Phenjana ir noliegušas jebkādus ieroču darījumu veikšanu, tomēr pagājušā gada septembrī Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns viesojās Krievijā, kur vienojās ar diktatoru Vladimiru Putinu padziļināt militārās attiecības.

Ziemeļkorejas raķešu izmantošanu Ukrainā nosodījusi arī Lielbritānija un Dienvidkoreja, kuras novembrī ziņoja, ka Phenjana, iespējams, piegādājusi SRBM Krievijai kā daļu no lielāka ieroču darījuma’. Tajā iekļautas arī prettanku un pretgaisa raķetes, artilērijas un mīnmetēju šāviņus un triecienšautenes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!