Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA
Eksistē varbūtība, ka Maskavai būs jāsamazina iemaksas Nacionālajā fondā un jāpalielina nodokļi, kā arī valsts parāds, lai finansētu budžeta plānā iekļautos izdevumus, teikts jaunākajā ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona par mazticamu uzskata scenāriju, kurā Krievijas plānotie ieņēmumi 2024. gadā tiks sasniegti ar tādām metodēm, kādas aprakstītas budžeta plānā. Attiecīgi Krievijas valdībai būs jādomā par citiem pasākumiem, lai iegūtu nepieciešamo finansējumu.

Krievijas valdība nākusi klajā ar ambiciozu plānu šogad palielināt izdevumus par 26%. Šādi plāni ir balstīti uz optimistiskām iecerēm par ienākumu palielināšanos 22% apmērā, pieņemot, ka naftas un gāzes eksportu ģenerētie ienākumi palielināsies par 25%, norāda Lielbritānijas ministrija.

Iespējamā nodokļu palielināšana gandrīz noteikti atstātu negatīvu iespaidu uz ekonomiku gan vidējā, gan ilgtermiņā, saglabājot ar inflāciju saistītu spiedienu vai arī ierobežojot nākotnes ekonomisko izaugsmi. Nacionālais fonds formāli ir paredzēts Krievijas tautas labklājībai, bet to arvien vairāk izmanto iebrukuma Ukrainā finansēšanai, fonda aktīvu vērtībai pērn krītot par 10%, noslēgumā raksta britu eksperti.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !