Foto: AP/Scanpix/LETA

Daļa no ASV eksprezidenta Donalda Trampa kolēģiem no Republikāniskās partijas kritizējusi politiķa nesenos izteikumus, ka viņš no Krievijas agresijas neaizstāvētu NATO dalībvalstis, kuras nepiešķir pietiekami daudz līdzekļu aizsardzībai, ziņo aģentūra "Reuters".

“Tāpēc jau es ilgu laiku esmu teicis, ka viņš nav piemērots ASV prezidenta amatam,” intervijā televīzijas kanāla NBC raidījumam “Meet the Press” sacījis bijušais republikāņu prezidenta amata kandidāts Kriss Kristijs, kurš janvārī paziņoja par savas kampaņas pārtraukšanu.

Trampa galvenā pretiniece cīņā par iespēju pārstāvēt Republikāņu partiju nākamajās prezidenta vēlēšanās Nikija Heilija komentēja: “Pēdējais, ko mēs vēlamies darīt, ir nostāties Krievijas pusē.” Intervijā televīzijas kanāla CBS raidījumā “Face the Nation” republikāne uzsvēra: “Nenostājies tā pusē, kurš ir iebrucis citā valstī. Pusmiljons cilvēku ir gājuši bojā vai ievainoti Putina [Krievijas prezidenta Vladimira Putina] karā pret Ukrainu.”

Citi partijas pārstāvji gan nebija tik kritiski savā vērtējumā par Trampa izteikumiem. ASV Republikāniskās partijas senators Lindsijs Greiems aģentūrai komentējis, ka viņš nepiekrita “veidam kā Tramps to pateica”. Senators piebilda: “Krievija neiebruka nevienā valstī, kad viņš bija prezidents un, ja viņš atkal būs prezidents, viņi to nedarīs.”

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!