Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Indijas Federālā izmeklēšanas aģentūra paziņojusi, ka ir atklājusi aģentu tīklu, kas, aizbildinoties ar darba piešķiršanu, sūtījusi cilvēkus uz agresorvalsti Krieviju, ziņo raidsabiedrība BBC.

Šie aģenti cilvēkus vilinājuši, izmantojot sociālos tīklus, paziņoja Centrālais izmeklēšanas birojs (CBI). Šādi aģenti atklāti vairākos Indijas štatos, un līdz šim aptuveni 35 cilvēki ir kļuvuši par upuriem negodīgajai shēmai.

CBI norāda, ka aģenti izmanto tādas platformas kā "YouTube", kā arī vietējos kontaktus, lai vilinātu "lētticīgus" jauniešus ceļot uz Krieviju, solot viņiem "ienesīgus darbus". Indijas pilsoņi tālāk tiekot apmācīti kaujām un izvietoti frontes bāzēs karā pret Ukrainu "pret viņu gribu, tādējādi pakļaujot viņu dzīvības briesmām".

CBI paziņojums seko ziņām par diviem Ukrainā nogalinātiem Indijas pilsoņiem, kuri ar viltu ievilināti ceļošanā uz Krieviju.

Indijas Ārlietu ministrija iepriekš atzinusi, ka "daži Indijas pilsoņi pieteikušies atbalsta amatos Krievijas armijā". Tā piebilda, ka sadarbojas ar Krievijas varasiestādēm, lai panāktu Indijas pilsoņu atbrīvošanu no okupantu armijas. Ministrija aicinājusi visus Indijas pilsoņu turēties tālāk no šī konflikta.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !