Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas armija drīzumā stabilizēs situāciju kaujas laukā un vēlāk plāno izveidot vienības šī gada pretuzbrukuma veikšanai, atsaucoties uz jaunieceltā Bruņoto spēku sauszemes spēku komandiera ģenerālleitnanta Oleksandra Pavļuka teikto, ziņo aģentūra "Reuters".

"Mēs drīzumā stabilizēsim situāciju," uzsvēra Pavļuks, norādot, ka militārpersonas "darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai sagatavotu karaspēku aktīvākai darbībai un iniciatīvas pārņemšanai" karalaukā.

Tāpat komandieris norādīja, ka pašreizējo soļu mērķis ir izvest militārās vienības, kas zaudējušas savu potenciālu, un atjaunot tās, lai vēlāk izveidotu spēkus pretuzbrukuma darbībām šim gadam.

Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā mēnesī uzvēra, ka Kijivai ir skaidrs kaujas lauka plāns pret maijā it kā gaidāmo Krievijas ofensīvu.

Ukrainas karaspēks piedzīvoja neveiksmi uz frontes līnijas, kad austrumu pilsēta Avdijivka februārī nonāca Krievijas varā pēc mēnešiem ilgiem postošiem uzbrukumiem. Ukrainas karaspēks bijis spiests pamest vairākas apmetnes, kas atradušās blakus pilsētai.

Armijas pārstāvis Dmitro Lijkhovijs nacionālajā televīzijā trešdien, 6. februārī komentējis, ka Krievijas spēki šobrīd nav spējīgi iegūt jaunas pozīcijas pie Avdijivkas. Tā vietā, kā jau iepriekš uzsvēra pārstāvis, Krievija koncentrējas uz uzbrukumiem pie Novomihailivkas, kas atrodas tālāk uz dienvidiem.

To pašu uzsvēris arī Ukrainas Bruņoto spēku brigādes komandieris Maksims Žorins, norādot, ka Krievijai kopš Avdijivkas un kaimiņu ciematu ieņemšanas sākušās grūtības gūt panākumus.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !