Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievija gatavo jaunu ofensīvu pret Ukrainu, kas sāksies maija beigās vai vasarā, paziņojis prezidents Volodimirs Zelenskis, uzsverot, ka Kijivai ir skaidrs savs kaujas lauka plāns, ziņo medijs "Sky News".

Kad jautāts par to, kā situācija Ukrainā izskatīsies šī gada beigās, Zelenskis skaidroja, ka tā būs atkarīga no vairākiem faktoriem: "Mums nākošajos mēnešos būs grūti. Mūs sagaida dažādi politiski un finansiāli spiediena viļņi."

"Krievija gatavos savu pretuzbrukumu vasaras sākumā vai maija beigās, ja viņi varēs," informēja Zelenskis. Viņš gan piebilda: "Mēs būsim gatavi viņu kaujai." Ukrainas līderis preses konferencē, kas norisinājās svētdien, 25. februārī, uzsvēra, ka ofensīva, ko okupanti uzsāka oktobrī, līdz šim nav bijus produktīva.

Tāpat Zelenskis paziņoja, ka Kijivai ir izveidots skaidrs plāns par to, kādu atbildi tā sniegs Krievijas spēku uzbrukumiem, tomēr līderis atteicās atklāt plašākas detaļas, norādot, ka tas varētu apdraudēt plāna virzību, vēsta aģentūra "Reuters". Viņš uzsvēris, ka pagājušā gada pretuzbrukuma plāni "nonāca uz Kremļa galda" vēl pirms militārās operācijas sākuma.

"Plāns ir, plāns ir skaidrs, sīkākas detaļas jums nevaru sniegt," uzsvēris prezidents.

Tāpat viņš piebildis, ka līdzšinējā Ukrainas armijas virspavēlnieka Valērija Zalužnija aizstāšana ar Oleksandru Sirski esot daļa no militārās stratēģijas, kas vēl pagaidām paliks noslēpumā.

Prezidents paudis pārliecību, ka 2024. gads Ukrainai būs "izrāviena gads". 2022. gads esot bijis "izdzīvošanas gads", savukārt 2023. gads - "izturības gads".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!