Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas spēki pirmdien, 4. martā, paziņoja, ka tiem izdevies bloķēt Krievijas uzbrukumus pie okupantu ieņemtās Avdijivkas, tomēr Maskavas karaspēks pārgrupējies apgabalā tālāk uz dienvidiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Krievijas Aizsardzības ministrija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tās spēkiem izdevies ieņemt jaunus ciematus pie Avdijivkas. Ukrainas armijas pārstāvis Dmitro Lijkhovijs uzrunā nacionālajā televīzijā apstiprinājis, ka Krievijas spēki ieguvuši daļēju kontroli pār vēl diviem ciematiem, tomēr norādījis, ka okupantu virzība tikusi apturēta.

"Tajā pašā laikā šajā intensīvākajā Krievijas tiešo uzbrukumu sektorā mums izdodas stabilizēt situāciju un ienaidnieka virzība ir apturēta," komentēja Lijkhovijs.

Sarunā ar mediju "Radio Free Europe/Radio Liberty" (RFE/RL) Lijkhovijs skaidrojis, ka Krievijas spēki koncentrējas uz apgabalu, kas atrodas tālāk uz dienvidiem, ap Novomihailivkas ciemu, kur viņi "piesaista papildspēkus no Krievijas dziļumiem".

Viņš uzsvēris, ka konkrētā teritorija svētdien piedzīvojusi 30 uzbrukumus, salīdzinot ar 20 pie Avdijivkas.

"Bet mūsu aizsardzība turas. Ienaidnieks pieliek milzīgas pūles, bet panākumus negūst," sarunā ar RFE/RL norādījis pārstāvis

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!