Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas spēki uztur "augstu operāciju tempu" ap okupēto austrumu pilsētu Avdijivku, lai neļautu ukraiņu karaspēkam pārgrupēties un veidot aizsardzības līnijas, savā ikdienas ziņojumā par situāciju frontē raksta ASV bāzētā domnīca "Institute For The Study Of War" (ISW).

Kā norāda militārie analītiķi, okupanti vēlas izmantot visas iespējas, kas radušās līdz ar austrumu pilsētas Avdijivkas sagrābšanu šī mēneša sākumā, ziņo medijs "Sky News".

Ukrainas militāro spēku pārstāvis vakar komentējis, ka Krievijas spēki ir nesen palielinājuši savu uzbrukumu grupu lielumu "no mazām vienību lieluma grupām līdz vada un pat rotas lieluma grupām".

ISW norāda, ka okupantu uzbrukumi ir fokusēti uz rietumiem no Avdijivkas, kur "ukraiņu spēki izveidoja tūlītējas aizsardzības pozīcijas (..), lai atvairītu tuvojošās ofensīvas operācijas".

Lai gan Ukrainas militārpersonas aizsardzības līnijas raksturojušas kā stabilas, "militārie novērotāji" tās nodēvējuši par neapmierinošām un problemātiskām, norāda domnīca. ISW, atsaucoties uz krievu militārajiem blogeriem, rakstījusi, ka Ukrainas karavīriem ir "grūtības noturēt aizsardzības pozīcijas".

"Visticamāk, Krievijas spēki turpinās mēģinājumus virzīties uz priekšu, lai neļautu Ukrainai atgūt elpu, kas ļautu tai izveidotu saliedētāku un spēcīgāku aizsardzības līniju pie Avdijivkas," norādīts ziņojumā. ISW gan piebilda, ka "sarežģīts reljefs" tālāk uz rietumiem varētu nobremzēt okupantus.

Jau ziņots, ka 17. februārī Ukrainas militārpersonas paziņoja par karaspēka izvešanu no Doneckas apgabala Avdijivkas pilsētas. Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis pamatoja, ka lēmums pieņemts, "lai novērstu karavīru aplenkšanu un saglabātu viņu veselību". Savukārt šonedēļ Ukraina paziņoja par atkāpšanos no savām pozīcijām Lastočkinas, Severnes un Stepnes ciematos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!