Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas aizsardzības spēki ir atvairījuši Krievijas uzbrukumus valsts austrumos, tomēr situācija "joprojām ir sarežģīta", jo uzbrukumi turpinās "daudzos frontes līnijas virzienos", ceturtdien paziņojis Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis, vēsta medijs "Sky News".

Līderis komentējis, ka Ukrainas karaspēks uzveicis okupantus, kas “izlauzās līdz Orļivkas nomalei”, kas ir uz rietumiem no Avdijivkas.

Īpaši saspringta situācija esot pie Krievijas sagrābtās Avdijivkas un dienvidaustrumos esošā Zaporižjas apgabala. Sirsis norādījis, ka Krievijas uzbrukumu vienības cenšas izlauzties cauri Ukrainas aizsardzībai un ieņemt vairākus ciematus, tai skaitā Toņenkes, Orļivkas, Semeņivkas, Berdiči un Krasnohorivkas.

“Sīvas cīņas turpinās Verbovas un Robotines teritorijās, kurās ienaidnieks cenšas atkal iegūt kontroli,” uzsvēra militārpersona. Krievija naktī apgalvojusi, ka tās karaspēks iekļuvis Robotinē, tomēr Ukraina šos apgalvojumus komentējusi.

Tāpat Sirskis piebilda, ka viņš novērtējis Ukrainas aizsardzību ap okupēto Avdijivku un konstatējis, ka daži komandieri ir veikuši “nepareizus aprēķinus, pārvaldot situāciju un novērtējot ienaidnieku”. Viņš minēja, ka tas “tieši ietekmēja aizsardzības stabilitāti konkrētās teritorijās”, tomēr līderis “veicis pasākumus, lai situāciju izlabotu”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!