Svinot "Delfi Plus" piecgadi, abonenti tiekas ar redakciju klātienes pasākumā
Latvijas vadošais ziņu medijs "Delfi" šogad svinēs jau 25. pastāvēšanas gadu. Pieci no šiem gadiem aizvadīti kopā ar "Delfi Plus" – redakcijas radītu oriģinālsaturu par plašu tēmu loku, kuru papildina daudzas citas priekšrocības, kas pieejamas tikai abonentiem. Svinot abonēšanas satura piecgadi, pirmdien, 20. maijā, aizvadījām pirmo "Delfi Plus" abonentu tikšanos ar redakcijas pārstāvjiem un žurnālistiem, kurā tika pārrunāti dažādi jautājumi, kas skar ikdienas darbu modernā medijā, ar mērķi ļaut mūsu abonentiem labāk iepazīt medija darbu.
Vakaru "Zeiss biroju" konferenču zālē atklāja "Delfi" galvenais redaktors, Latvijas Žurnālistu asociācijas priekšsēdētājs Filips Lastovskis, kurš pateicās tiem "Delfi Plus" abonentiem, kas izvēlējās pirmdienas vakaru pavadīt kopā ar redakciju, norādot, ka turpmākās divarpus stundas paredzētas sarunām, kurām vēlams palikt konferenču zāles sienās. Šādi noteikumi tika izvēlēti, lai saruna varētu ritēt raitāk, atklātāk un ikkatrs jautājums tiktu atbildēts godīgā diskusijā.
Filips iepazīstināja ar "Delfi" pirmsākumiem un attīstības posmiem kopš 1999. gada, kā arī dalījās stāstos par sava kā galvenā redaktora darba specifiku, izaicinājumiem un morālajām dilemmām, ar kurām nereti nākas saskarties. Sarunas gaitā Filips atzina, ka viņam ārkārtīgi iepaticies stāstīt par "Delfi" darbu, un ar prieku atbildēja uz dažādiem abonentu jautājumiem.
Pēc nelielas jautājumu un atbilžu sesijas auditorijas priekšā stājās Selīna Puķe, kuras ikdienas darbs saistīts ar kriminālziņām. Savā stāstā viņa uzsvēra, ka reizēm ir labi "būt neredzamam", jo tas gan palīdz nejauši dzirdēt kādu sarunu, gan šokēt policistu, kurš ir pārsteigts, ka viņam priekšā nevis parasts lūriķis, bet gan reportieris, kas cenšas pabeigt stāstu. Selīna arī dalījās pieredzē, kas gūta, esot klāt dažādos reidos. Ar šiem stāstiem var iepazīties šeit un šeit.
Jautājumiem un aplausiem izskanot, savu uzstāšanos sāka "Delfi" Sociālo tīklu nodaļas vadītājs Jānis Sildniks, kurš klausītājiem pastāstīja gan par video tiešraižu lēktu un rietu, gan par to, kāpēc mūsdienās piketu atspoguļošana nav gluži tāda, kāda tā bija pirms Covid-19 pandēmijas. Arī pēc Jāņa uzstāšanās sekoja gara jautājumu un atbilžu sesija, kas drīz vien pārvirzījās uz krietni brīvāku formātu – sarunām pie kafijas tases. Tieši šis bija tas brīdis, kad "Delfi" abonenti varēja viens pret vienu uzdot sev interesējošos jautājumus "Delfi" autoriem un uzzināt atbildes uz tiem.
"Paldies "Delfi" par sirsnīgo tikšanos ar abonentiem un iespēju ieskatīties "Delfi" aizkulisēs. Zinām, ka ir visādi labumi un iespējas, bet šis bija pirmais, ko nolēmām izmantot klātienē. Bija vērtīga tīklošanās ar žurnālistiem un citiem lasītājiem, kā arī iespēja saņemt atbildes uz visiem jautājumiem, kas ikdienā interesē par "Delfi" satura izvēli. Tāpat patika veiksmes un "fuck up" stāsti, kā arī iespēja paust savas domas par to, kā trūkst un kas ir lieliski. Sarunās aizsēdējāmies, un labprāt sēdētu vēl. "Delfi" sākumā bija jocīgi abonēt, bet, tā kā bija gana daudz ziņu, kas interesēja, nācās abonēt, un šobrīd vairs nav jautājumu par to – abonēšana ir automātiska un bez jautājumiem, "Delfi" saturu patērējam daudz," atklāja viena no pasākuma apmeklētājām.
Savukārt Mareks norādīja, ka šī esot viena no pirmajām reizēm, kad Latvijas medijs parādot, ka to interesē arī to viedoklis, kas balso ar maku. Mareks arī pamanījis, ka cilvēki klausījušies ar ļoti lielu interesi, nav bijis "jā, bet" stila diskusiju. "Tā ļoti reti notiek, ka žurnālists no sava Olimpa kalna nolaižas līdz parastajiem cilvēkiem. Tas man šķiet ļoti feini, un man ir liels prieks jūs sastapt, jo es sekoju lielai daļai no jums sociālajos tīklos un daļu arī dzīvē esmu saticis, tamdēļ man ir sajūta, ka mēs jau būtu paziņas," atzina Mareks.

Turpretim Edgars, kurš nodarbojas ar biznesa konsultācijām, atklāja, ka šis pasākums viņam bija patīkams pārsteigums. "Es vairāk iepazinu "Delfi", jūs man sakārtojāt domas par vispārējo mediju vidi," teica Edgars.

Mēs, "Delfi", sakām paldies gan tiem abonentiem, kas bija ar mums kopā šajā pasākumā, gan tiem, kas atbalsta mūsu darbu ikdienā – lasot, klausoties, skatoties un abonējot! Ja vēl neesi "Delfi Plus" abonents, aicinām Tevi pievienoties jau vairāk nekā 26 tūkstošiem mūsu abonentu, turklāt tagad – par īpaši izdevīgu svētku cenu gada abonementam – 14,99 eiro gadā.
Neierobežota piekļuve visam "Delfi" oriģinālsaturam
Izmanto iespēju abonēt "Delfi Plus" gadam ar 40% atlaidi, kā arī izmanto citas "Delfi Plus" gada abonentiem paredzētās priekšrocības:
Par 90% mazāk reklāmu
Pievieno otru lietotāju BEZ MAKSAS
Trešdienās jebkura "Forum Cinemas" filma ar 50% atlaidi
Bezmaksas piekļuve tiešsaistē visām stasti.lv konferencēm
Īpašie "Delfi" abonentu kinoseansi
Atlaides citu konferenču un pasākumu apmeklējumam
Par visām abonēšanas iespējām uzzini ŠEIT.
Piedāvājums spēkā līdz 16.jūnijam