Selīna Puķe
'Delfi' autore, kurai ir svarīgi būt objektīvai
Selīna ikdienā raksta par notikumiem iekšpolitikā, kā arī apraksta tieslietas un kriminālziņas. Lai gan augstskolas laikā viņa nebija līdz galam pārliecināta par nākotnes profesijas izvēli, prakse "Zemgales Ziņās" devusi pārliecību, ka žurnālistika ir īstais virziens, kurā doties. Portālā "Delfi" viņa nonāca, pateicoties "Delfi" stipendijai.

Īsajā video intervijā Selīna stāsta, ka žurnālista profesija ir unikāla, jo ļauj ielūkoties daudz un dažādās nozarēs, ļauj būt klāt situācijās un brīžos, kuros citādi viņa nevarētu būt klātesoša. "Vienkāršā atbilde ir tāda, ka man patīk mans darbs," saka Selīna. Autore arī atzīst – darbs ne vienmēr ir medusmaize un ikdienā nākas sastapties arī ar grūtībām, tomēr šī ir profesija ar pievienoto vērtību, tāpēc viņa tik vienkārši neatmet visam ar roku.

Aicinām iepazīties ar Selīnas Puķes autora lapu, kurā ir izcelti, viņasprāt, svarīgākie darbi, kā arī visi jaunākie raksti.

"Man kā žurnālistei ir svarīgi informāciju atspoguļot objektīvi, korekti un pietiekami operatīvi, kā arī domāt par to, kāds būs pienesums sabiedrībai no tā, ko es rakstu," tā Selīna.

Savukārt, taujāta, ko viņa darītu, ja nestrādātu par žurnālisti, Selīna prāto, ka varētu pārcelties uz dzīvi laukos un baudīt dabu. Autore sevi sauc par introvertu cilvēku un atklāj, ka brīvajā laikā labprāt lasa grāmatas, dodas dabā, pastaigājas ar suni, skatās filmas un iet pārgājienos. Dzīvē viņu visvairāk iepriecina laiks, kas tiek pavadīts kopā ar ģimeni, savukārt nākotnē viņa vēlētos vairāk apceļot Latviju un izzināt dzimtenes āres, jo ārzemēs jau pabūts diezgan daudz. Video intervija Selīnai arī ļāvusi nonākt pie secinājuma – viņai labāk patīk uzdot jautājumus citiem, nevis uz tiem atbildēt.