Kaislības par Eirovīzijas dziesmu konkursu un Latvijas pārstāvja Dona dalību tajā šogad bija īpašas, ņemot vērā Dona iekļūšanu finālā. Turklāt šī gada konkursa norise bija saistīta ar vairākiem skandāliem. Ko konkursa laikā piedzīvojuši Latvijas delegācijas dalībnieki, kā ritēja un cik saspringta bija aizkulišu dzīve Malmē, un ko varam secināt par šī gada konkursu un tā norisi, par to raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas delegācijas pārstāvjus – TV režisoru Juri Matuzeli un komunikācijas vadītāju Edgaru Bāliņu.

Jau ziņots, ka Dons sestdien, 11. maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās "Malmo Arena" Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma "Hollow" 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16. vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo ar dziesmu "The Code".

Dziedātājs Dons pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11. kārtas numuru. Dziedātājs ceturtdien, 9. maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas norisinājās Malmē, Zviedrijā. Latvijas pārstāvis savā pusfinālā sacentās ar 15 citām valstīm, un skatītāju balsojumā noskaidrojās, ka finālā kopā ar Latviju iekļūst Igaunijas, Nīderlandes, Izraēlas, Šveices, Armēnijas, Grieķijas, Norvēģijas, Gruzijas un Austrijas pārstāvji.

Dons ar dziesmu "Hollow" 10. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2024" uzvarētāju, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Dziesma "Hollow" sākotnēji izdota latviešu valodā ar nosaukumu "Lauzto šķēpu karaļvalsts", kas atzīta par "Muzikālās bankas 2023" vērtīgāko dziesmu. Dziesma "Hollow" veidota kopā ar īru dziesmu autoru un producentu Liamu Gedesu un amerikāņu dziesmu autori Keitu Nortropu.

Jau vēstīts, ka iepriekšējais Latvijas pārstāvis, kurš iekļuva Eirovīzijas finālā, bija Justs Sirmais 2016. gadā. Viņš ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu "Heartbeat" ierindojās 15. vietā.

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!