sadarbībā ar AUTO BASSADONE
Kā atrast savu īsto?
Ar uzticamu auto Latviju var izbraukt krustu šķērsu
Nedēļas nogalē aizbraukt līdz Liepājas jūrai, apskatīt Latgales mirdzošos ezerus vai pauguraino Vidzemi – lai vienas vasaras laikā visu pagūtu, bez auto neiztikt. Kā izvēlēties savu īsto automašīnu ģimenes izbraucieniem un kas jāņem vērā, lai tas būtu arī maciņam izdevīgi? Stāsta salona "Auto Bassadone" zinošie pārstāvji.
"Auto Bassadone", kuru iepriekš pazinām kā "Autohalle", piedāvājumā ir desmit dažādu zīmolu automašīnas – "Hyundai", "Citroen", "Peugeot", "Opel", "Suzuki", "Fiat", "Alfa Romeo", "Isuzu", "Jeep" un "KGM". Tas nozīmē, ka vienuviet, vari izvēlēties no vairāk nekā 100 dažādiem automašīnu modeļiem, lai atrastu savējo. Nereti gan nākas apmulst no piedāvājuma, tāpēc noderēs konsultanta padomi!
Reālās vajadzības pret iecerēto – kas jāņem vērā, iegādājoties automašīnu
Pirmā lieta, kas jāsaprot, pirms doties uz autosalonu jaunas automašīnas meklējumos, – kādas būs tavas pamatvajadzības, uzsver "Auto Bassadone" Pārdošanas nodaļas vadītājs Rihards Mežoks. Neapdomājot automašīnas lietošanu plašākā mērā, pirkums var rezultēties tajā, ka mašīna iegādāta, bet ik gadu zaudē simtiem eiro, jo pārmaksā par to, ko nelieto.
Meklējot piemērotāko automašīnu, apsver:
  • Cik cilvēku un kādi ikdienā pārvietosies automašīnā – pieaugušie, bērni ar autosēdeklīšiem.
  • Kāds būs ikdienas maršruts – pilsēta, lielceļi, lauku teritorijas.
  • Kādi ir ģimenes hobiji – vai nepieciešams liels bagāžnieks bērnu braucamrīkiem, kempinga lietām, mājdzīvniekam u.tml.
  • Cik lielas finanses vari atvēlēt ne tikai auto iegādei, bet arī ikdienas uzturēšanai.
  • Vai varēsi atļauties obligātās izmaksas – autotransporta nodoklis, apdrošināšana (OCTA, KASKO).
"Mūsu auto salona priekšrocība ir tāda, ka patiesībā nav labākas vietas, kur iesākt auto meklējumus, jo vienā vietā ir iespējamas viena segmenta mašīnas aplūkot no dažādiem ražotājiem," stāsta Rihards Mežoks. Ģimenēm ar bērniem nepieciešami ietilpīgi, praktiski auto, kas neiegrieztu lielo robu kopējā budžetā, – "Auto Bassadone" klāstā šādi klienti izvēlas krosoverus jeb nelielus apvidus auto.

Aktīvai un kuplai ģimenei, kurai līdzi dodas arī vecvecāki, Rihards Mežoks kā optimālu un racionālu izvēli iesaka raudzīties uz automašīnām, kurām aizmugurē ir tik plaši sēdekļi, lai tajos varētu blakus nolikt trīs autosēdeklīšus. Ideālā variantā tas būs ietilpīgs auto, kura bagāžas nodalījumā var ievietot vēl divus krēslus pēc nepieciešamības, auto pārvēršot par septiņvietīgu. Tāds ir, piemēram, "Peugeot 5008".
Šobrīd aizvien populārāki kļīst mazie miniveni, piemēram, "Peugeot Rifter" vai "Citroen Berlingo". Kā norāda "Auto Bassadone" pārdošanas nodaļas vadītājs, miniveni ir praktiskāki, jo tajos ir vieta 7 cilvēkiem. "Tas nav liels buss, kas asociējas ar neērtībām ikdienas lietošanā. Noparko pie darba pilsētā, un izskatās gana gaumīgi," saka Rihards Mežoks.

Uzticami apvidus auto ģimenei, kas izbrauks visdažādākos ceļus, ir "Hyundai Tucson" un "Peugeot 3008" – ietilpīgi, praktiski un pieejamā cenā. Tiem, kuriem pietiek ar nelielāka izmēra automašīnām, laba izvēle būs krosoveri ar nedaudz paaugstinātu virsbūvi. Piemēram, "Hyundai Bayon", "Citroen C4" vai "Peugeot 2008". Ir no kā izvēlēties!
Visizplatītākā kļūda ir tā, ka potenciālie pircēji vēlas, lai automašīna atbilst 100% visām prasībām. Gan reizi trīs gados bagāžniekā pārvest milzu sadzīves tehnikas kasti, gan braukt 3000 km garā ceļojumā pa Eiropu septiņu cilvēku kompānijā teju katru mēnesi. Realitātē īpašākas vajadzības ir varbūt vienreiz gadā. Nopirkts nevajadzīgi liels auto, bet ikdienā pārvadā tukšu gaisu, pārmaksājot par degvielas patēriņu, auto līzingu un apdrošināšanu, lai gan būtu pieticis ar mazāku un ekonomiskāku auto.
Ideālais variants, ko mēs rekomendējam klientiem, – auto ir jāpērk tāds, lai atbilst apmēram 70% ikdienas vajadzību. Atlikušajiem 30% joprojām pastāv "car sharing", autonoma vai citi rīki, ar kuriem varam aizpildīt trūkstošo. Rezultātā pīrāga daļa mēnesī, ko atvēlam jaunajam auto, ir krietni optimālāka.
Rihards Mežoks, "Auto Bassadone" Pārdošanas nodaļas vadītājs
Par to, cik patīkams var būt arī garāks brauciens ar "Hyundai Tucson" pārliecinājās arī "Delfi" fotoredaktors Kārlis Dambrāns. Brauciens pa piekrastes ceļiem uz Roju pie "Tucson" stūres bija ērts un paskrēja nemanot. Viņš kā fotogrāfs novērtēja izteiksmīgo automašīnas dizainu un modernās tehnoloģijas. Piemēram, aklās zonas monitors, kas uz šosejas ļauj pamanīt garām traucošos motociklus, kā arī parkojoties redzēt apmales. Līdzbraucējiem ļoti patika plašais salons ar ērtajiem sēdekļiem – te gana vietas, lai ģimene ar bērniem varētu paņemt līdzi visu nepieciešamo.
"Flex" līzings – pērc auto izdevīgāk pie "Auto Bassadone"
Nopirkt jaunu automašīnu bez pirmās iemaksas un līguma slēgšanas maksas. Skan lieliski? Tieši tāds ir jaunais "Auto Bassadone" piedāvājums "Flex" līzings. Noslēdz līgumu par fiksētu mēneša maksu līdz pat 60 mēnešiem. Ja pēc 12 mēnešiem pārdomā un vēlies citu auto, līgumu vienkārši pārtrauc.
"Auto Bassadone" – autobraucēja eksperts
Nupat "Auto Bassadone" Rīgas plašais dīlercentrs ir piedzīvojis pārmaiņas – jauns nosaukums un skaista vizuālā identitāte. Taču vadmotīvs uzņēmumam ir jau ierastais. "Auto Bassadone" kļuvis tuvāks savam mātes uzņēmumam "Bassadone Automotive Group". Joprojām liela vērtība ir ģimene un tradīcijas, spēja atrast klientam vispiemērotāko automašīnu, tāpēc jo īpaši aktuāls ir vienotais uzņēmuma moto – autobraucēja eksperts.

"Bassadone Automotive Group" uzņēmums ar automašīnu zīmolu importēšanu un mazumtirgošanu nodarbojas jau teju 100 gadus. Visa pamatā vienmēr ir bijis – palīdzēt saviem klientiem, lai viņi izvēlētos piemērotāko no plašā piedāvājuma. Turklāt pie "Auto Bassadone" vienmēr atradīsi izdevīgāko risinājumu, lai veiksmīgi iegādātos savu jauno auto.
Kurp doties brīvdienās?
Projekts sadarbībā ar:
Teksts
Ketija Nuķe-Osīte
REDAKTORE
Kristīne Melne
Dizains
Ralfs Eglītis
izstrāde
Krišjānis Bušs
Projekta vadība
Signija Caune
Pārdošanas projektu vadītājs
Elīna Gārbena
FOTO
Kārlis Dambrāns, "Delfi" un
"Auto Bassadone" publicitātes foto
Copyright © 2024 AS DELFI. All rights reserved.