Šogad Liepājas muzejā notiks divi Dzejas dienu pasākumi, kas pēc sava satura būs atšķirīgi, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.
8.septembrī plkst 14.00 Liepājas muzeja telpās Kūrmājas prospektā 16 paredzēts Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu studijas kristīgās dzejas uzvedums "Mīlestības un Gaismas Eņģeļi", ko iestudējusi Vita Pētersone. Tas būs poētisks uzvedums par Bībeles tēmām "..Teiciet viņu, visi viņa eņģeļi, teiciet..."

Uzvedums būs divās daļās. Pirmajā daļā skatītāji redzēs lugas uzvedumu, kurā "Mīlestības un Gaismas Eņģeļi" stāsta par septiņām varavīksnes krāsām, ko Dievs tik bagātīgi izlej pār cilvēku savā mīlestībā un žēlastībā, par šīs gaismas nesējiem eņģeļiem, kuri saņēmuši Dieva doto uzdevumu kļūst par mūsu sargātājiem.

Lugas tēlos iejutīsies Liepājas centrālās pamatskolas 6.-7.klases skolnieces.

Otrajā pasākuma daļā apmeklētājus ar dzejas vārdiem uzrunās Laura Priede un Liene Dzintare. Patīkamu ģitāras izspēlējuma gaisotni radīs Gundega Pētersone.

Savukārt Liepājas muzeja nodaļā "Liepāja okupāciju režīmos" plkst. 17.00 būs trīs māsu satikšanās - dzejas un mākslas sarīkojumā ''Pieskārieni.''

Sandra Vensko iedvesmos apmeklētājus ar vairākiem dzejoļu krājumu lasījumiem. Viņa ir Latvijas Rakstnieku radošās savienības biedre un ir papildinājusi Latvijas Dramaturģijas ģildes biedru rindas.

Sandrai Vensko piemīt īpašības, kas nepieciešamas dzejniecei, un vispirms iztēle, ar ko arī viņa ir bagātīgi apveltīta. Dzejniece ir ļoti sievišķīga dzejniece, tā pauž savas domas Olafs Gūtmanis.

Inita Beihmane un Daina Kazradze interesentus priecēs ar saviem tapušajiem mākslas darbiem. Abas māsas savulaik ir beigušas Liepājas lietišķo mākslas vidusskolu. Izstādē ilgs līdz 24.septembrim un tajā būs apskatāmas gleznas, rokdarbi un floristikas kompozīcijas.

Dzejas un mākslas sarīkojumā "Pieskārieni" dzejisku gaisotni muzeja telpās mēģinās radīt Baiba Bite. Viņa sarīkojuma apmeklētājus priecēs ar izspēlētām kokles stīgu skaņām.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !