Фото: Cehs.lv karikatūra

Aizliegt! AIZLIEKT! AJZLIEKT!!! Pareizrakstība soli pa solim gāja bojā proporcionāli sašutumam. Varbūt no dusmām pirksti vairs neklausīja un netrāpīja pa pareizajiem taustiņiem. Varbūt putojošie lūpu kaktiņi traucēja artikulētai izrunai. Lai vai kā, pirms dažām dienām notikusī avārija, kur Rīgas centrā smagā sadursmē gāja bojā "Bolt Drive" nomas auto vadītājs, rosināja sociālo mediju likumdevēju piedāvāt nešaubīgu risinājumu – aizliegt boltus, aizliegt kārguru, sitībī un pārējos, kas ir un vēl būs. Ajzliekt!

Šķiet, pamatojums tam ir gana spēcīgs. Pierādījumu ka biezs. Lūk, kāds ar nomas "Teslu" Ķīpsalā "nones" sētu un aizbēg. Pērn tobrīd 23 gadus vecs jaunietis Jaungadu nosvinējis kā turīgs kungs, pālī "nolokot" citu nomas "Teslu". Rēķins tā uz 100 tūkstošiem eiro. Šogad aprīlī lielveikala stāvlaukumā kāds "Grand Theft Auto" videospēļu cienītājs pamanījies likumīgajam iznomātājam nočiept "Bolt Drive" nomas auto un ar to turpat stāvlaukumā arī avarēt. Ik pa laikam "Degpunktā" parādās sižeti, kur avārijā iesaistīti nomas auto. Un tad nesenais notikums, kur Valdemāra ielas un Kalpaka bulvāra krustojumā nomas auto šoferis nositās. Fotogrāfijās redzamie bojājumi un sākotnējā informācija liecina, ka vadītājs braucis ļoti ātri. Nosisties Rīgas centrā ar auto ir jāprot. Es pat teiktu, ka tur jāpieliek zināmas pūles. Daudz vieglāk ir nosist kādu citu – motobraucēju, velosipēdistu, gājēju. Tāpēc sašutums un aicinājumi šo servisu darbību ierobežot vai pat apturēt satiksmes drošības vārdā bija sagaidāmi.

Diskusijas izvērtās vēl plašākas. Cilvēki minēja, ka, vien ieraugot uz ielas kādu no nomas servisu auto, uzmanība saasinās, zīlītes paplašinās un pulss uzkāpj līdz 120. Ar tiem braucot vai nu nepieredzējuši šoferi, kas nupat tikuši pie autovadītāja tiesībām un savu auto vēl nav iegādājušies, vai dulburi, kas brauc pēc principa "nav jau mans", tāpēc noteikumus neievēro, pilsētā "lido" uz 100 km/h un pie sarkanā signāla. Līdzīgi kā vēl ne pirms tik ilga laika izskanēja aicinājumi aizliegt visus nomas skrejriteņus, jo lietotāji tos pamet ietves vidū krustu šķērsu un starp gājējiem nesas kā slalomisti

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !